Η μαρτυρία που αποκάλυψε τον βασικό ύποπτο για τον ξυλοδαρμό αστυνομικού στη Ν. Σμύρνη

Η μαρτυρία που αποκάλυψε τον βασικό ύποπτο για τον ξυλοδαρμό αστυνομικού στη Ν. Σμύρνη

Τα στίγματα εκπομπής των κινητών τους τηλεφώνων το επίμαχο χρονικό διάστημα εκδήλωσης των επεισοδίων και επίθεσης στον αστυνομικό, διαδικτυακές και τηλεφωνικές επικοινωνίες, προκάλεσαν δύο ακόμη συλλήψεις, ενός 22χρονου και ενός 23χρονου για τον άγριο ξυλοδαρμό του 27χρονου αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη, ανεβάζοντας, μέχρι στιγμής, τον συνολικό αριθμό σε τέσσερις, που κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Τα δύο αυτά άτομα συνελήφθησαν από τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και ήταν στο στόχαστρο της συγκεκριμένης υπήρεσίας από τον περασμένο Ιανουάριο καθώς ο 22 φέρεται να συμμετείχε σε δράσεις της συλλογικότητας Μασόβκα και μάλιστα στις 11 Φεβρουαρίου είχα προβεί σε μια παρέμβαση με μπογιές, συνθήματα και φεικ βολαν στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Φαίνεται να κατηγορήθηκαν και για 5 ενέργειες της συγκεκριμένης συλλογικότητας. 

Τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσαν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, φέρεται να τους τοποθετούν χρονικά στον χώρο των επεισοδίων, στο σημείο της επίθεσης στον αστυνομικό, όπως επίσης ότι πήγαν και έφυγαν μαζί από την Νέα Σμύρνη.

Ενδιαφέρον παράλληλα είχε η μαρτυρία που «έκαψε» τον 30χρονο, Έλληνα, Ιρακινής καταγωγής, τον αποκαλούμενο «Ινδιάνο», σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας είχαν μια σημαντική μαρτυρία ενός 58χρονου άνδρα που οδήγησε στην ταυτοποίηση και σύλληψη του 30χρονου.

"Είχα ραντεβού στην Πλατεία Ν. Σμύρνης με έναν άνδρα για να του βάψω το σπίτι. Καθώς προχωρούσα προς τη Λ. Συγγρού, είδα τον αδερφό της εν διαστάσει γυναίκας μου ο οποίος λέγεται Α………. . Τον ρώτησα τι κάνει εδώ και αν θα κάνετε επεισόδια; Εκείνος μου απάντησε γιατί, θα με δώσεις; Και εγώ του απάντησα ναι στεγνά, αν κάνεις επεισόδια και πειράξεις αστυνομικούς. Κάποιος από το πλήθος φώναξε ότι έρχονται αστυνομικοί και τον είδα να τρέχει με ταχύτητα μαζί με άλλα άτομα. Έφθασε από τους πρώτους και άρχισε να χτυπά με κλωτσιές έναν πεσμένο αστυνομικό."

Μαζί του ήταν ένα άτομο, φίλος του, που τον αποκαλεί Πόντιο, που συμμετείχε και αυτός στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού

Ο συνήγορος του 30χρονου αναφέρει ότι ο πελάτης του αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζει ότι με τον αυτόπτη μάρτυρα έχουν προσωπικές και οικογενειακές διαφορές, ισχυρίζεται επίσης, ότι δεν πήγε ποτέ στην Ν. Σμύρνη, ότι ήταν στην εργασία του και μετά σε ένα γήπεδο μπάσκετ.

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, χρησιμοποιώντας ως βασικό εργαλείο την «τράπεζα» δεδομένων του Τμήματος Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, έχουν ακόμη 10 υπόπτους για συμμετοχή στην επίθεση, με δύο από αυτούς να έχουν ταυτοποιηθεί, και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες, όταν κρίνει ο Ανακριτής,  να υπάρξουν νέες εξελίξεις.