ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1952η
Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

Η Λίνα Μενδώνη «αδειάζει» την Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας για τη Μπεκατώρου

Η Λίνα Μενδώνη «αδειάζει» την Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας για τη Μπεκατώρου

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη παίρνει δημοσίως θέση για την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, «αδειάζοντας» στην ουσία την Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας για την θλιβερή ανακοίνωσή της.

«Η αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου» δηλώνει «καταδεικνύει ότι το συγκλονιστικό γεγονός της κακοποίησης είναι μια πληγή που δεν κλείνει με τον χρόνο και οπωσδήποτε δεν απαλύνεται όταν τα στόματα παραμένουν κλειστά. Η σεξουαλική παρενόχληση είναι μια μορφή βίας κατά των γυναικών και η πιο ακραία αλλά και επίμονη μορφή έμφυλης διάκρισης. Το φαινόμενο είναι δυστυχώς διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο και τα κρούσματα, όπως έχει αποδειχθεί, σε μεγάλο βαθμό δεν καταγγέλλονται. Ο κοινωνικός στιγματισμός των θυμάτων και η ατιμωρησία των θυτών είναι οι βασικές αιτίες της ανεπαρκούς καταγγελίας του φαινομένου.

Η γενναία στάση της Σοφίας Μπεκατώρου αποτελεί παράδειγμα για όσες γυναίκες έχουν υποστεί κακοποίηση και διστάζουν ή φοβούνται να μιλήσουν. Η πρόληψη και η καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών είναι ευθύνη όλων μας, γυναικών και ανδρών. Ως κοινωνία οφείλουμε να καταδικάζουμε απερίφραστα όλες τις μορφές βίας και να επιδεικνύουμε μηδενική ανοχή απέναντι σε εγκληματικές πράξεις, που προσβάλλουν το σώμα, την προσωπικότητα, την ψυχή».

Η Λίνα Μενδώνη είναι η πολιτική προϊσταμένη στον τομέα του πολιτισμού και του αθλητισμού. Ας ελπίσουμε πως θα ακολουθήσουν όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να αναληφθούν όλες οι ευθύνες. Ακόμα και αυτή της ανακοίνωσης, αδιανόητης για εθνική αθλητική ομοσπονδία.

Διαβάστε ακόμα:

Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση της Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου 

Άγνοια δηλώνει η Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας για τις καταγγελίες Μπεκατώρου

 Σύλλογος Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών: «Είμαστε μαζί με τη Σοφία Μπεκατώρου και με κάθε Σοφία»

 Λ. Αυγενάκης: Η καταγγελία της Σ. Μπεκατώρου να ενεργοποιήσει τα πειθαρχικά όργανα