Η λεπτομέρεια που «πρόδωσε» την απόσταση Τσίπρα - Παππά

Η λεπτομέρεια που «πρόδωσε» την απόσταση Τσίπρα - Παππά

Στις λεπτομέρειες κρίνονται όλα στο στίβο της πολιτικής και τις περισσότερες φορές είναι τα μικρά που αποτυπώνουν την πραγματική διάσταση των πραγμάτων. Στην περίπτωση του Νίκου Παππά λοιπόν, μια λεπτομέρεια το απόγευμα της Κυριακής πιθανόν να αποκάλυψε το μέγεθος της «μοναξιάς» που αισθάνεται το τελευταίο διάστημα ο πρώην υπουργός Επικρατείας.

Πιο συγκεκριμένα ο κ.Παππάς, από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, έκανε μια ανάρτηση προκειμένου να απαντήσει στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών και κυρίως σε αυτό του «Πρώτου Θέματος», σχετικά με την συνάντηση του στην Κύπρο με τον κ. Αρτεμίου.

Θα αναρωτηθεί κανείς: Μα ποιό είναι το περίεργο; 

Το περίεργο όσο και ενδεικτικό για το τι συμβαίνει με τον πρώην υπουργό στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι το γεγονός ότι δεν υπήρξε κάποια ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, παρά ο κ. Παππάς με μια προσωπική του ανάρτηση παρουσίασε τη δική του πλευρά των πραγμάτων.

Στην πολιτική σκακιέρα μία τέτοια κίνηση μπορεί να λέει από μόνη της πολλά, καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ -με έναν κομψό αλλά σαφή τρόπο- του έχουν διαμηνύσει ότι εν πολλοίς είναι μόνος του και θα πρέπει ο ίδιος να απαντά στα θέματα που τον αφορούν. 

Εάν όμως υπήρχε η ουσιαστική και όχι τυπική κάλυψη από πλευράς Τσίπρα, η επιλογή θα ήταν σαφώς διαφορετική, καθώς το κόμμα θα έπρεπε να πάρει πάνω του το ζήτημα και να βγάλει επίσημη ανακοίνωση ή διαρροή. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς για λόγους τακτικής και συντροφικής αλληλεγγύης αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας στον κ. Παππά και μέχρι εκεί...

Τίποτα παραπάνω. 

Επί της ουσίας της ανάρτησης πάντως ο πρώην υπουργός σε καμία περίπτωση δε διέψευσε το δημοσίευμα της εφημερίδας, το αντίθετο μάλιστα. 

« ...Για την αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρω ότι η επίσκεψή μου στην Κύπρο, από όπου και δημοσιεύεται σήμερα φωτογραφία, προϊόν πρακτόρικης παρακολούθησης, έγινε την 21η Μαΐου 2016, όταν και είχα μεταβεί στην Κύπρο για προσωπικό λόγο και πιο συγκεκριμένα για τη βάφτιση του παιδιού στενού μου φίλου και συντρόφου.

Η επίσκεψή μου στην Κύπρο, όπως και ο καφές στην καφετέρια, ονόματι Company, δεν έχει προφανώς κάτι μεμπτό.

Το μεμπτό είναι η φυσική μου παρακολούθηση από αγνώστους και η παράνομη ηχογράφησή μου από τον κ. Μιωνή στο ίδιο μέρος» σημείωσε ο κ. Παππάς, υποδηλώνοντας τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει. 

Αυτό πάντως που είναι ξεκάθαρο για το Μέγαρο Μαξίμου είναι πως όλα τα σενάρια για την υπόθεση του κ. Παππά είναι ανοιχτά, ακόμα και αυτό της πρότασης για την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό, με την προϋπόθεση -όπως σημειώνεται- ότι η Δικαιοσύνη θα έχει «πέσει» πάνω σε σημαντικά στοιχεία που θα δείχνουν προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση.