Η κυβέρνηση μόνη θα υπερασπιστεί τα σύνορα

Η κυβέρνηση μόνη θα υπερασπιστεί τα σύνορα

Δεν μας αφορά αν ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς ή θα ζητήσει πολιτικό συμβούλιο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όμως τι Συμβούλιο να γίνει;

Όλοι συμφωνούν στην (αέναη έστω και αν έρθουν εκατοντάδες χιλιάδες) αποσυμφόρηση των νησιών. Ο Γιάνης με ένα «ν» θα λέει αυτό που έχει ξαναπεί, ότι «τα σύνορα είναι πληγές στο πρόσωπο του πλανήτη», ο Βελόπουλος «γιατί δεν δίνεται εντολή να πυροβολούν» (το έγραψε στο twitter,) ο Κουτσούμπας θα καταγγέλλει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, και ο Τσίπρας θα θυμίζει ότι ίδιος διαχειρίστηκε επιτυχώς την είσοδο ενός και πλέον εκατομμυρίου ανθρώπων (μόνο που τότε ήταν ανοιχτά τα σύνορα και οι Ευρωπαίοι τα έκλεισαν εξαιτίας του). Μόνο η Γεννηματά θα ζητάει - και - φύλαξη των συνόρων.

Τα δραματικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα σύνορα, τα έχει παρακολουθήσει ο καθείς στις τηλεοράσεις, οπότε δεν χρειάζεται να επαναληφθούμε. Συμπεριλαμβανομένων και των δηλώσεων κάποιων ότι ήταν στη φυλακή και το καθεστώς Ερντογάν τους απελευθέρωσε, συν το ότι οι πολλοί πήγαν με δωρεάν λεωφορεία ή με μισθωμένα ταξί, γίνεται πασιφανής η επίθεση που γίνεται στη χώρα με στόχο την αποδυνάμωση και αποσταθεροποίησή της.

Δεν είναι βέβαια για όλους πασιφανές. Ιστοσελίδες κομματικές αλλά και φιλικές στον ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι με χημικά και βία αντιμετωπίζει τους «εισβολείς» (η λέξη εισβολείς σε εισαγωγικά πάντα). Επίσης ότι οι πρόσφυγες (μόνο πρόσφυγες είναι), είναι εγκλωβισμένοι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη με «ξενοφοβικό δηλητήριο». Όσο για την κομματική εφημερίδα μιλάει για «ρατσιστικό ιό» στο προσφυγικό.

Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖA μετά τις ανακοινώσεις του ΚΥΣΕΑ, αφού κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει σχέδιο και ότι δεν τολμάει ο Μητσοτάκης να ζητήσει έκτακτη σύγκλιση Συνόδου Κορυφής, επαναλαμβάνει το μόνιμο μοτίβο, την αποσυμφόρηση και άμεση μεταφορά «των πληθυσμών» στην ενδοχώρα ( όπου ως γνωστόν θα τους υποδεχτούν με λουλούδια εκεί). Για τα σύνορα κουβέντα!

Οπότε με τη λογική του, θα αποσυμφορίζονταν τα νησιά φέρνοντας τους μετανάστες στην ενδοχώρα, και στην συνέχεια θα έφταναν άλλοι, και θα τους μετέφεραν και αυτούς. Και αυτό θα συνεχιζόταν αενάως, προφανώς ώσπου να μεταφερθούν στην ελληνική ενδοχώρα τα 4,5 εκατομμύρια που βρίσκονται στην Τουρκία – και αν τελείωναν και αυτοί, τόσους πρόθυμους για μετανάστευση έχει ο Τρίτος Κόσμος, θα έρχονται και άλλοι και θα τους μεταφέραμε και αυτούς.

Ιδια σίγαση για τα σύνορα και από το ΚΚΕ. Εντάξει ξέρουμε ότι φταίει η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Τώρα όμως έχουμε απόπειρα εισβολής δεκάδων χιλιάδων, που μπορεί να γίνουν σε λίγες ημέρες εκατοντάδες χιλιάδες. Τι κάνουμε;

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα μετά το ΚΥΣΕΑ, ζητάει από την κυβέρνηση μεταξύ άλλων, να ασκήσει τη μέγιστη δυνατή πίεση στην Ε.Ε. για να μεταβούν οι πρόσφυγες στις χώρες προορισμού τους, και να υπάρξει δίκαια κατανομή των προσφύγων κόντρα στο «Δουβλίνο» και την συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας.

Ποιες είναι οι χώρες προορισμού; Ποιος τις όρισε ως τέτοιες; Και δέχονται οι ίδιες να είναι χώρες προορισμού; Και αν δεν δεχτούν τι θα γίνει; Που θα πάνε οι χιλιάδες των χιλιάδων μετά την αποσυμφόρηση των νησιών στην ενδοχώρα «και όσοι άλλοι έρθουν», όπως τόνιζε πιο πριν η «γαλαντόμα» τομεακή επιτροπή Λέσβου του κόμματος;

Παρατηρείται ότι τα δύο κοινοβουλευτικά κόμματα της Αριστεράς, και αρκετές ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής, δεν έχουν καμία συναίσθηση της έννοιας των συνόρων. Σαν αυτά να μην υφίστανται. Μάλλον είναι μηχανιστική κατασκευή των δεξιών και όχι ο χώρος εντός του οποίου συγκροτείται η εθνική μας υπόσταση.

Πάντως γίνει - δεν γίνει Συμβούλιο Αρχηγών, το μοτίβο θα είναι ένα: Θα καταγγέλλουν την Ε.Ε. που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της - για τα σύνορα κουβέντα.

Λες και δεν άλλαξαν πολλά από την εποχή που ο Όττο Μπίσμαρκ έλεγε «Βρίσκω πάντα τη λέξη Ευρώπη στα χείλη πολιτικών που θέλουν από άλλες δυνάμεις κάτι που δεν τολμούν να κάνουν στο όνομα της δικής τους χώρας».

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε ότι θα συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση στο Ιντλίμπ και τα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης κατόπιν αιτήματος του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια. Αυτό θα γίνει μάλλον την Παρασκευή ( ας μην αγχώνεται, χρόνος… υπάρχει).

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η Ε.Ε. παρακολουθεί «με ανησυχία» τις ροές, ενώ έκανε λόγο για πλήρη στήριξη σε Ελλάδα και Βουλγαρία. Καλοσύνη της. Δεν διευκρίνισε όμως εάν αυτή θα είναι έμπρακτη ή οικονομική. Συνήθως το δεύτερο εννοούν στην Ε.Ε, τη χρηματική ενίσχυση για τη χώρα μας, το «hot spot» της Ευρώπης.

Είναι γεγονός ότι η Δύση παρενέβη, πολέμησε και διέλυσε χώρες και καθεστώτα. Όμως ουδείς αρνήθηκε φιλοξενία στους πρόσφυγες. Αλλά να είναι πρόσφυγες! Οι ογδόντα και πλέον εθνικότητες που θέλουν να εισέλθουν με το όνειρο να βρουν το Ελντοράντο στη Δύση, δεν είναι πρόσφυγες. Ακόμη όμως και πρόσφυγες να ήταν, η Ελλάδα έχει μια κάποια ανθρωπιστική υποχρέωση (μια κάποια, λέμε ), αλλά δεν έχει καμία πολιτική ευθύνη. Δεν έστειλε η μικρή Ελλάδα αεροπλάνα και βόμβες στις χώρες της Μέσης Ανατολής, για να υφίσταται τις συνέπειες.

Πάλι καλά που το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του ζήτησε την φύλαξη των συνόρων.

Επειδή τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην ΚΙΝΑΛ, κάνουν επίδειξη ανώριμου ανθρωπισμού, επειδή η Ε.Ε. είναι ένας αργοκίνητος γραφειοκρατικός μηχανισμός και με επί μέρους συμφέροντα κάθε κράτους χωριστά, δεν μπορούμε να περιμένουμε ποιος θα μας βοηθήσει και πότε. Απομένει στη κυβέρνηση να αμυνθεί στα σύνορα - και για τα σύνορα. Θα της το αναγνωρίσει η ιστορία.