Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στην εξυγίανση της ΕΠΟ επιμένει ο Σταύρος Κοντονής

Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στην εξυγίανση της ΕΠΟ επιμένει ο Σταύρος Κοντονής

Αμετακίνητος στη θέση του σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την ΕΠΟ εμφανίζεται ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, λίγες μέρες πριν λήξει η διορία απο τη FIFA και επαναλαμβάνει ότι "η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω".

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "Εφημερίδα των Συντακτών" και στην ερώτηση έαν υπάρχουν συγκεκριμένα πλάνα για τη διαχείριση ενδεχόμενης αποβολής της ΕΠΟ από τη FIFA ο κ. Κοντονής αημειώνει πως "στην απευκταία περίπτωση που η ΕΠΟ δεν προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες για την εμπέδωση της κάθαρσης και της διαφάνειας στο ποδόσφαιρο και αποβληθεί από τη δύναμη της διεθνούς συνομοσπονδίας, τότε η κυβέρνηση έχει ήδη τον σχεδιασμό να οριοθετήσει ένα υγιές περιβάλλον αθλητικού ανταγωνισμού και επιχειρηματικότητας".

Υπενθυμίζω όμως ότι αυτοί που απεργάζονται και εξυφαίνουν τα σενάρια της αποβολής της, πιστεύοντας ότι θα πληγεί το κύρος της ελληνικής κυβέρνησης, να γνωρίζουν ότι κάνουν μεγάλο λάθος και θα το διαπιστώσουν πολύ σύντομα. Θα ήταν προτιμότερο να προχωρήσουν με γρήγορα βήματα για να βρουν τον τρόπο αυτοκάθαρσης του ποδοσφαίρου μας", σημειώνει ο υφυπουργός.

Και για την αντίδραση των φιλάθλων αναφέρει πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και ο κόσμος έχει απομακρυνθεί από το γήπεδο διότι η καχυποψία βασιλεύει. Και αυτοί που πάνε στο γήπεδο ξέρουν ότι το πιθανότερο είναι ένας αγώνας ποδοσφαίρου να τιναχθεί στον αέρα ανά πάσα στιγμή. Η αίσθηση που έχω είναι ότι η πλειονότητα του κόσμου θέλει να επέλθει κάθαρση και αυτή είναι και η δική μας πρόθεση, αλλά και το καθήκον μας", επισημαίνει ο κ. Κοντονής.