Η κοινωνία να προσέλθει στο δωμάτιο επικοινωνίας

Η κοινωνία να προσέλθει στο δωμάτιο επικοινωνίας

Από προχθες η κοινή γνώμη μεταξύ των άλλων ασχολείται με την ανεπαίσχυντη δήλωση ενός παίχτη του Big Brother. Μια δήλωση η οποία δεν έχει θέση σε μια κοινωνία ισονομίας και δημοκρατικών πεποιθήσεων.  Τα social media πήραν φωτιά όπως ήταν αναμενόμενο αλλά και ο πολιτικός κόσμος της χώρας αντέδρασε με αποκορύφωμα τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Βέβαια το γεγονός που έλαβε χώρα στο τηλεοπτικό αυτό σόου  δεν ήταν παρά το κερασάκι στην υποκουλτούρα που υπάρχει στη σημερινή  τηλεόραση αλλά και όχι μόνο. 

Όταν ξεκίνησε ο βουβός κινηματογράφος ο Λένιν κατάλαβε τι σήμαινε η  νέα αυτή εφεύρεση και αμέσως έδωσε εντολή να συσταθεί υπουργείο κινηματογράφου. Είχε την προνοητικότητα ότι ο κινηματογράφος θα γινόταν ένα τέλειο μέσο διάδοσης της προπαγάνδας. Στη συνέχεια  είχαμε και το ραδιόφωνο στο οποίο τόσο ο Στάλιν, όσο και ο Γκέμπελς το χρησιμοποιούσαν για τους σκοπούς της προπαγάνδας. Η τηλεόραση όπως όλοι γνωρίζουμε ήρθε μετά το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Σήμερα βέβαια ο κινηματογράφος και το ραδιόφωνο   δεν λειτουργούν  ως αποκλειστικά μέσα  προπαγάνδας. Η τηλεόραση έχει αντικαταστήσει τα πάντα. 

Η τηλεόραση που έχοντας μπει στις ζωές μας είναι σε θέση να μεταφέρει τα πάντα. Είναι όπως ανοίγουμε το παράθυρο για να μπει αέρας. Μαζί με τον αέρα μπορεί να μπουν και έντομα, σκουπίδια και οτιδήποτε άχρηστο μπορούμε να φανταστούμε. 

Σήμερα τα τηλεοπτικά κανάλια ως επιχειρήσεις προσπαθούν να κάνουν αυτό που λέει η πολιτική οικονομία. Ότι σκοπός μιας επιχείρησης είναι το κέρδος. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Μέσα σε αυτόν τον ανταγωνισμό πολλές φορές παρακάμπτουν σημαντικές παραμέτρους . Προσπαθούν να αυξήσουν την τηλεθέαση ρίχνοντας στο Κολοσσαίο  της θεαματικότητας ανθρώπους χαμηλού πνευματικού επιπέδου οι οποίοι απελπισμένοι από την οικονομική κρίση, χρειάζονται εύκολο χρήμα και πολλοί από αυτούς φορώντας τον μανδύα της ματαιοδοξίας, επιζητούν εφήμερη αναγνωρισιμότητα. 

Η συγκεκριμένη εκπομπή ήταν δεδομένο ότι θα είχε αυτή την κατάληξη, για το λόγο πως αυτοί που τους επέλεξαν είχαν σκοπό να κάνουν το σπίτι του Big Brother μια αρένα για  κυνομαχίες. Έτσι λοιπόν, το κακό δεν άργησε να γίνει και ένας από τους συμμετέχοντες μας είπε με καμάρι ότι ο βιασμός είναι φυσικό επακόλουθο αν μια γυναίκα αρνηθεί να κάνει έρωτα. 

Ευτυχώς μέχρι στιγμής κάποιοι χορηγοί της εκπομπής αυτής σταμάτησαν να δίνουν χρήματα για να βγαίνει στον αέρα το αίσχος αυτό. Δυστυχώς όμως αυτή η αντίδραση είναι μεμονωμένη. Ως ενεργός πολίτης θα περίμενα δυο πράγματα. Είτε να κοπεί αυτή η δήλωση  από την παραγωγή ως απαράδεκτη,  είτε να αποβληθεί ο παίχτης και να δηλώσει δημόσια συγγνώμη. Και γιατί όχι να δώσει εξηγήσεις στον αρμόδιο εισαγγελέα. Μέχρι στιγμής τίποτα από τα δυο δεν έχει γίνει. Ο τηλεοπτικός σταθμός τηρεί σιγή ιχθύος. 

Το να θέλουμε να βγάλουμε χρήματα δεν είναι κακό. Κακό είναι να προσπαθούμε να βγάλουμε χρήματα αδιαφορώντας για το κοινωνικό σύνολο και μην έχοντας ηθικούς φραγμούς. Αν συνεχίσουμε να μην έχουμε ηθικούς φραγμούς ως κοινωνία θα καταλήξουμε να είμαστε αγέλη πεινασμένων θηρίων.  Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα της πνευματικής στρατιάς που διαθέτουμε ως κοινωνία για να καταπολεμηθεί αυτή η σαπίλα. 

Θα πρέπει λοιπόν το κανάλι είτε να χαλιναγωγήσει την ηλιθιότητα μερικών παιχτών είτε να σταματήσει να προβάλει αυτή την υποκουλτούρα η οποία προσωπικά θίγει κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο.

Κάποια στιγμή χρειάζεται κοινωνική ωριμότητα απ’ όλους μας. Διότι και οι συντελεστές της συγκεκριμένης εκπομπής θα έχουν παιδιά. Υπάρχει κάτι άυλο στη ζωή μας και είναι η συνείδηση. Και αν δεν έχουμε συνείδηση το τι κάνουμε τότε θα ξημερώσει ένα γκρίζο πρωινό που η γάγγραινα αυτή θα μας αποτελειώσει όλους. Οι νέοι άνθρωποι καμία φορά έχουν περισσότερο μυαλό από τους γονείς τους. Τα σημερινά παιδιά δεν είναι για πέταμα. Ας μην λοιπόν το ξεχνάμε αυτό.