Η Κίνα σχεδιάζει αρκετές επανδρωμένες πτήσεις στο διάστημα από το 2019 έως το 2022

Η Κίνα σχεδιάζει αρκετές επανδρωμένες πτήσεις στο διάστημα από το 2019 έως το 2022

Η Κίνα σχεδιάζει αρκετές επανδρωμένες πτήσεις στο διάστημα από το 2019 έως το 2022, κατά τη διάρκεια των οποίων θα κατασκευασθεί ένας διαστημικός σταθμός 60 τόνων, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής της υπηρεσίας επανδρωμένου διαστημικού προγράμματος, Γουάνγκ Ζαογιάο.

«Το Tianzhou-1, το πρώτο κινεζικό διαστημόπλοιο μεταφοράς φορτίων, εκτέλεσε την τελευταία αποστολή του επανδρωμένου διαστημικού προγράμματος της χώρας πριν την κατασκευή ενός μόνιμου διαστημικού σταθμού», σημείωσε ο Γουάνγκ σε συνέντευξη τύπου.

Το διαστημόπλοιο αυτό και το διαστημικό εργαστήριο Τιανγκόνγκ-2 ολοκλήρωσαν την Πέμπτη τον πρώτο εν τροχιά ανεφοδιασμό τους, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση της διαστημικής ερευνητικής αποστολής της Κίνας. «Η επιτυχής ολοκλήρωση της αποστολής δείχνει ότι το επανδρωμένο διαστημικό πρόγραμμα της Κίνας έχει μπει στην εποχή του διαστημικού σταθμού».

«Το πρόγραμμα του διαστημικού σταθμού προωθείται σταθερά, με τις βασικές τεχνολογίες και τα σχέδια του να έχουν ήδη ολοκληρωθεί», σημείωσε, προσθέτοντας: «Οι Κινέζοι αστροναύτες ετοιμάζονται για την εποχή του διαστημικού σταθμού. Αναμένεται να μένουν στο διάστημα για τρεις έως έξι μήνες ή ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια μελλοντικών αποστολών».

Οι αστροναύτες, Τζινγ Χαϊπένγκ και Τσε Ντονγκ ολοκλήρωσαν το 33ήμερο ταξίδι τους, που ήταν και η μεγαλύτερη διάρκειας επανδρωμένη αποστολή έως σήμερα, στις 18 Νοεμβρίου 2016.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ