Η Κίνα παραδέχεται ότι υπήρξαν «κενά» στο σύστημα υγείας

Η Κίνα παραδέχεται ότι υπήρξαν «κενά» στο σύστημα υγείας

Η Κίνα παραδέχθηκε σήμερα πως η Covid-19 αποκάλυψε «κενά» στο κινεζικό σύστημα υγείας και πρόληψης μολυσματικών ασθενειών, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας της χώρας να δηλώνει ότι «η μάχη κατά της επιδημίας ήταν ένα μεγάλο τεστ για το σύστημα και τις ικανότητες διακυβέρνησης της χώρας».

Όπως ανέφερε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο κ. Λι Μπιν, «αποκάλυψε επίσης πως η Κίνα είχε ακόμη κενά στα συστήματα και στους μηχανισμούς της για την πρόληψη και τον έλεγχο μεγάλων επιδημιών και στο σύστημά της δημόσιας υγείας».

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είχε χρησιμοποιήσει το ίδιο λεξιλόγιο τον Φεβρουάριο, όμως οι σημερινές δηλώσεις γίνονται την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν το Πεκίνο ότι απέκρυψε πληροφορίες και δεν διαχειρίστηκε καλά την κρίση.

Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέφερε διάφορα που θα μπορούσαν να γίνουν προκειμένου να βελτιωθεί το κινεζικό σύστημα υγείας, μεταξύ των οποίων η δημιουργία μιας «κεντρικής, ενιαίας και αποτελεσματικής διοίκησης».

Έκανε επίσης λόγο για μια καλύτερη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και των μεγαδεδομένων για την πρόληψη των επιδημιών.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι μολύνθηκαν από τον κορονοϊό στην Κίνα και 4.633 πέθαναν, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό.