Η Κάρεν Μπας εκ των φαβορί για αντιπρόεδρος του Τζο Μπάιντεν

Η Κάρεν Μπας εκ των φαβορί για αντιπρόεδρος του Τζο Μπάιντεν

Με την ονοματολογία να δίνει και να παίρνει όσον αφορά το ποια θα γίνει η υποψήφια αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στο ψηφοδέλτιο των Δημοκρατικών στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ο υποψήφιος του κόμματος για το ανώτατο αξίωμα στη χώρα, ο Τζο Μπάιντεν, ανήγγειλε ότι θα κάνει την επιλογή του την επόμενη εβδομάδα.

"Θα διαλέξω την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου και υπόσχομαι ότι θα σας ενημερώσω όταν το πράξω", είπε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης. 

Μέχρι πρότινος τα ονόματα που θεωρούνταν τα πιο πιθανά ήταν αυτά της πρώην συμβούλου εθνικής ασφάλειας επί Μπαράκ Ομπάμα Σούζαν Ράις και των Γερουσιαστών Ελίζαμπεθ Γουόρεν και Καμάλα Χάρις. Η τελευταία μάλιστα θεωρούνταν ότι είχε ένα σχετικό πλεονέκτημα.

Ωστόσο τα τελευταία εικοσιτετράωρα, όλο και περισσότερα αμερικανικά μέσα αναφέρονται στο όνομα της Κάρεν Μπας, βουλευτή της Καλιφόρνια, όπως αναφέρει το Associated Press.

Ο Μπάιντεν εμφανίστηκε μαζί με την Μπας σε μια καμπάνια για τη συγκέντρωση χρημάτων προ ημερών, γεγονός που "φούντωσε" τις φήμες για την βουλευτή, η οποία τηρεί και το κριτήριο που είχε θέσει ο πρώην αντιπρόεδρος για την επιλογή αντιπρόεδρου: το γυναικείο φύλο. Παράλληλα όμως η Μπας προέρχεται από την Αφροαμερικανική κοινότητα, όπου ο Τζο Μπάιντεν έχει παραδοσιακά ισχυρή υποστήριξη, ενώ ενδεχόμενη επιλογή της θα έχει ιδιαίτερη σημασία μετά τα γεγονότα με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

"Έχει διαχειριστεί συμφωνίες και ξέρει να φέρνει κοντά τους ανθρώπους" δήλωσε ο στενός σύμμαχος του Μπάιντεν, Τζιμ Κλαιμπερν, προσθέτωντας "Σίγουρα η Κάρεν έχει καλό βιογραφικό που πιστεύω ότι είναι καλό να είναι ληφθεί υπόψη."

Στην ίδια κατεύθυνση, η εφημερίδα Sacramento Bee τόνισε μέσω κεντρικού της άρθρου ότι η Μπας είναι το κατάλληλο πρόσωπο για αντιπρόεδρος του Μπάιντεν, άποψη που εξέφρασε και αρθρογράφος της εφημερίδας Washington Post. 

Greg Nash/Pool via AP