Η καμπύλη του κορονοϊού στην Ελλάδα - Λιγότερα θύματα και κρούσματα

Η καμπύλη του κορονοϊού στην Ελλάδα - Λιγότερα θύματα και κρούσματα

Τη θετική πορεία της Ελλάδας και την αποτελεσματικότητα των μέτρων που εφαρμόστηκαν δείχνουν δύο γραφήματα που αποτυπώνουν την καμπύλη αύξησης κρουσμάτων και θυμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα συγκριτικά με τις Ολλανδία, Βέλγιο και Πορτογαλία.

Τα γραφήματα δείχνουν τη σύγκριση στο διάστημα από τις 26 Φεβρουαρίου έως και τις 5 Απριλίου, όπου στην Ελλάδα είχαν καταγραφεί 73 θάνατοι, οι οποίοι έγιναν 76 το πρωί της Δευτέρας. Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ανακοίνωση, τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα έχουν φτάσει συνολικά τα 1.735.

Στο ίδιο διάστημα, οι τρεις άλλες χώρες, με παρόμοιο πληθυσμό με τη χώρα μας, παρουσιάζουν την εξής εικόνα:

Στην Ολλανδία των 17,18 εκατ. κατοίκων, οι νεκροί έφτασαν στους 1.776 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στα 17.851.

Στο Βέλγιο με πληθυσμό 11,04 εκατ. κατοίκους, οι νεκροί έφτασαν στους 1.447 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στα 19.691.

Στην Πορτογαλία των 10,3 εκατ. κατοίκων, οι νεκροί έφτασαν στους 295 και τα κρούσματα στα 11.278.

Παρουσιάζοντας ο κ. Πέτσας τα γραφήματα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Απρίλιος είναι ο πιο δύσκολος αλλά και ο πιο κρίσιμος μήνας για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αρχίσει τον Μάιο η άρση των περιοριστικών μέτρων.

«Μένοντας σπίτι τον Απρίλιο, είναι στο χέρι μας τον Μάϊο να χαρούμε τα πρώτα αποτελέσματα του κόπου μας», είπε ο κ. Πέτσας.

«Και το στοίχημα, τότε, θα είναι πώς θα διαχειριστούμε την επιστροφή στην ομαλότητα, χωρίς λάθη, που θα γκρέμιζαν όσα με τόσο κόπο χτίσαμε από την αρχή της πανδημίας», πρόσθεσε.