Η Johnson & Johnson ξεκινάει και πάλι τις παραδόσεις εμβολίων στην ΕΕ

Η Johnson & Johnson ξεκινάει και πάλι τις παραδόσεις εμβολίων στην ΕΕ

Τις παραδόσεις των δόσεων του εμβολίου της Janssen κατά του κορονοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Johnson & Johson, μετά το «πράσινο φως» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο ΕΜΑ στην ανακοίνωσή του τόνιζε ότι τα οφέλη του συγκεκριμένου εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων πιθανής συσχέτισης με περιπτώσεις πολύ σπάνιων θρομβώσεων. 

Σύμφωνα με την φαρμακοβιομηχανία, «η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης (PRAC) του ΕΜΑ παρείχε ενημερωμένες οδηγίες για τη χρήση του εμβολίου της και επιβεβαίωσε ότι το συνολικό προφίλ κινδύνου-οφέλους παραμένει θετικό. Οι ενημερωμένες οδηγίες ακολούθησαν μετά την ανασκόπηση ενός μικρού αριθμού περιπτώσεων ενός πολύ σπάνιου ανεπιθύμητου συμβάντος που περιλαμβάνει θρομβώσεις σε συνδυασμό με χαμηλούς αριθμούς αιμοπεταλίων που μπορεί να συμβούν εντός περίπου μιας έως τριών εβδομάδων μετά την χορήγηση του εμβολίου της εταιρείας».

«Ως αποτέλεσμα, η Johnson & Johnson θα ενημερώσει τις πληροφορίες των χαρακτηριστικών του προϊόντος και το φύλλο οδηγιών χρήσης του εμβολίου ώστε να περιλαμβάνει σημαντικές πληροφορίες για τη διάγνωση και τη διαχείριση αυτού του πολύ σπάνιου ανεπιθύμητου συμβάντος. Οι επαγγελματίες του τομέα υγειονομικής περίθαλψης θα ενημερωθούν για τα σημεία και τα συμπτώματα του θρομβοεμβολισμού με θρομβοκυτταροπενία, καθώς και για την κατάλληλη πορεία θεραπείας».

Η εταιρεία γνωστοποίησε ότι θα συνεχίσει την αποστολή του εμβολίου Janssen στην ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ισλανδία.