Η Interpol κυκλοφόρισε λίστα με 173 τζιχαντιστές του ISIS

Η Interpol κυκλοφόρισε λίστα με 173 τζιχαντιστές του ISIS

Η Interpol έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα με 173 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι ενδεχομένως να έχουν εκπαιδευτεί για να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη ως αντίποινα για την ήττα της οργάνωσης στη Μέση Ανατολή, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Η Interpol εκτιμά πως καθώς το Χαλιφάτο θα καταρρέει θα αυξάνεται η πιθανότητα να περάσουν στην Ευρώπη τζιχαντιστές αποφασισμένοι να αιματοκυλήσουν την γεραιά ήπειρο με νέες επιθέσεις αυτοκτονίας.

Αν και δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αποδείξεις ότι τα άτομα στη λίστα την οποία έχει στα χέρια του ο Guardian έχουν μπει στην Ευρώπη η Interpol κυκλοφόρησε τη λίστα με σκοπό να διαπιστωθεί αν οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν κάποια στοιχεία για αυτά τα άτομα.

Η Interpol περιγράφει τους τζιχαντιστές στη λίστα ως άτομα που μπορεί να έχουν εκπαιδευθεί για να κατασκευάσουν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, ενώ εκτιμάται πως μπορεί να ταξιδεύσουν διεθνώς για να μετάσχουν σε τρομοκρατικές επιθέσεις.     

Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται ονόματα, την ημερομηνία που στρατολογήθηκαν αυτά τα άτομα από το Ισλαμικό Κράτος και την τελευταία πιθανή διεύθυνση κατοικίας τους, αλλά και στοιχεία όπως το τέμενος στο οποίο προσεύχονταν και φωτογραφίες.