«Η Ιεραρχία κοιμάται τον ύπνον του δικαίου»
Επιμένει ο Αμβρόσιος για τους αφορισμούς

«Η Ιεραρχία κοιμάται τον ύπνον του δικαίου»

«Δυστυχώς το κακό δεν απεφεύχθη. Ο αφορισμός έγινε» επιμένει ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ενώ απαντώντας στη χθεσινή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, που χαρακτήριζε την ενέργεια του αφορισμού «ανυπόστατη και ανίσχυρη», αναφέρει ότι η Ιεραρχία «κοιμάται τον ύπνο του δικαίου».

Σε μακροσκελές κείμενο που δημοσιεύει στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο Αμβρόσιος τονίζει ότι αφόρισε τον πρωθυπουργό και τα δύο στελέχη της κυβέρνησης «από αγάπη προς τον Χριστό, που ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΑΝ! Και από χριστιανική αγάπη τόσο προς την Κυρία Υπουργό, όσο και προς τα άλλα δύο Μέλη της Κυβερνήσεως, ήτοι τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ασεβέστατο Υπουργό κ. Χαρδαλιά».

Ο κ. Αμβρόσιος λέει ότι η ενέργεια αυτή έχει σκοπό να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά «Είναι και αυτός ένας από τους στόχους μας!», σημειώνει, «διότι, ενώ η Ορθοδοξία μας αλλοιώνεται και παραχαράσσεται, δυστυχώς η Ιεραρχία μας κοιμάται τον ύπνον του δικαίου»!

«Μακάρι η τολμηρή αυτή ενέργειά μας να αφυπνήσει τις συνειδήσεις των Αδελφών μας Αρχιερέων πρός δόξαν Κυρίου. Στούς αφωρισμένους πλέον, ήτοι τον κ. Μητσοτάκην, την καν Κεραμέως και τον κ. Χαρδαλιάν εύχομαι ΚΑΛΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑΝ!», προσθέτει ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων.