Σε συνονόματο του Αρ. Φλώρου ανήκε η γνωμάτευση με το ποσοστό αναπηρίας

Κυριακή 02 Σεπτεμβρίου 2018, 20:09
-A +A
Σε συνονόματο του Αρ. Φλώρου ανήκε η γνωμάτευση με το ποσοστό αναπηρίας

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha η γνωμάτευση του άλλου ασθενή που προσκόμισε ο καταδικασμένος για το σκάνδαλο Energa-Hellas Power, Αρ. Φλώρος με το ποσοστό αναπηρίας, χάρη στο οποίο αποφυλακίστηκε ανήκει σε έναν συνονόματό του, επίσης Αριστείδη Φλώρο, με διαφορετικό όμως ΑΜΚΑ και ιατρικό ιστορικό.

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, άγνωστοι πήραν την ιατρική γνωμάτευση του συνονόματου ασθενή, συμπλήρωσαν την ασθένεια που επιθυμούσαν και, αφού πλαστογράφησαν την υπογραφή του γιατρού, την έβαλαν στον φάκελο του Φλώρου της Energa.

Ο συγκεκριμένος ασθενής, συνονόματος του Φλώρου, είχε νοσηλευτεί τον Μάιο του 2015 για χολή, ενώ πραγματοποίησε και αξονική τομογραφία. Από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν προβάλλεται το ενδεχόμενο κάποιος που είχε πρόσβαση στα ιατρικά απόρρητα του νοσοκομείου να πήρε την ιατρική γνωμάτευση του συνονόματου ασθενή, συμπλήρωσε την ασθένεια που επιθυμούσε, πλαστογράφησε την υπογραφή του γιατρού, και την έβαλε στον φάκελο του καταδικασμένου Αριστείδη Φλώρου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το capital.gr η επανεκτίμηση του ιατρικού φακέλου την περασμένη Παρασκευή μείωσε το ποσοστό αναπηρίας του στο 55% (από 70%). Όπως αναφέρει, οι αποκαλύψεις εκ μέρους του Ευαγγελισμού, περί «πλαστότητας» ιατρικών γνωματεύσεων του Άρη Φλώρου οδήγησαν σε επανεξέταση του ιατρικού φακέλου από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) με παραγγελία του ΕΦΚΑ, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα πως «το συνολικό ποσοστό αναπηρίας του Αριστείδη Φλώρου ανέρχεται σε ποσοστό 55%, κατά ιατρική εκτίμηση».

Την περασμένη εβδομάδα, μετά τον επανέλεγχο του ιατρικού φακέλου του Άρη Φλώρου από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, η διοίκηση του ΕΦΚΑ προσέφυγε στη δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή του ΚΕΠΑ, ζητώντας επαναπροσδιορισμό του συνολικού ποσοστού αναπηρίας του 39χρονου κατάδικου.

Την περασμένη Παρασκευή, την ώρα που το Συμβούλιο Εφετών Εύβοιας ετοιμαζόταν να καταλήξει σε νέα κρίση για τον Φλώρο, διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Προκοπίου η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής. Εν ολίγοις ακόμα και κι αν δεν υπήρχαν καταγγελίες για πλαστότητα, η δευτεροβάθμια κρίση είναι πως ο Φλώρος δε θα έπρεπε να αποφυλακιστεί καθώς δεν είχε αναπηρία άνω του 67% που απαιτεί το άρθρο 110α του ΠΚ, όπως τροποποιήθηκε το 2015 από τον Νίκο Παρασκευόπουλο.

 

Φωτογραφία: intimenews

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 12/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα