«Η Γερμανία μπορεί να γίνει... Ιταλία», προειδοποιεί το ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ»

«Η Γερμανία μπορεί να γίνει... Ιταλία», προειδοποιεί το ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ»

Ακόμη και στην Γερμανία είναι πιθανές καταστάσεις όπως στην Ιταλία, προειδοποιεί ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» (RKI) Λόταρ Βίλερ, για την μάχη κατά του κορονοϊού, εξηγεί ωστόσο ότι για την ώρα αυτό αποτελεί απλώς εικασία και επαναλαμβάνει ότι σε περίπου δύο εβδομάδες θα γνωρίζουμε εάν τα περιοριστικά μέτρα έχουν αποτέλεσμα.

Δεν θα πρέπει να αποκλείουμε το ενδεχόμενο το σύστημα υγείας να φθάσει τα όριά του, δηλώνει ο κ. Βίλερ σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, επισημαίνοντας ότι «θα πρέπει να υπολογίζουμε ότι οι δυνατότητες του συστήματος είναι ανεπαρκείς, το εάν όμως θα φτάσουμε πραγματικά σε αυτό το σημείο, αποτελεί μόνο εικασία».

Ταυτόχρονα, ο Γερμανός επιστήμονας δεν αποκλείει και το «καλό» σενάριο για την Γερμανία, τα νοσοκομεία να φθάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους το Πάσχα (12 Απριλίου), αλλά τα μέτρα που εφαρμόζονται να έχουν αποτέλεσμα και να δούμε εξομάλυνση της επιδημιολογικής καμπύλης. «Το Πάσχα θα γνωρίζουμε ποιο σενάριο θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε», καταλήγει ο κ. Βίλερ.

Στα 52.547 τα κρούσματα - 389 νεκροί

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ιντιστούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο αριθμός ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊου Covid-19 στη Γερμανία ανήλθε στα 52.547, ενώ 389 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της πανδημίας.

Ειδικότερα, τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 3.965 συγκριτικά με την προηγούμενη ημέρα και ο αριθμός των νεκρών κατά 64, όπως αναφέρει ο τελευταίος απολογισμός.

Σημειώνεται πως το RKI επισήμανε πως τα στοιχεία δεν αποτυπώνουν την πλήρη εικόνα, καθώς δεν έχει λάβει αναφορές από τα κρατίδια Βάδης-Βυτερμβέργης, Έσσης και Σάαρλαντ.

Τέλος, νωρίς το πρωί είχε γίνει γνωστό ότι πέθανε σήμερα από επιπλοκές του νέου κορονοϊού ο επί 30 χρόνια σύντροφος του πρώην Δημάρχου του Βερολίνου Κλάους Βόβεράιτ. Όπως μεταδίδει η κυριακάτικη BILD, ο 54χρονος Γιερν Κουμπίκι, νευρολόγος, έπασχε από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ