Η Γαλλία είναι πρόθυμη για συμφωνία με τη Γερμανία για τις δευτερογενείς μετακινήσεις μεταναστών

Η Γαλλία είναι πρόθυμη για συμφωνία με τη Γερμανία για τις δευτερογενείς μετακινήσεις μεταναστών

Η Γαλλία είναι έτοιμη να καταλήξει σε μια συμφωνία με τη Γερμανία για τις δευτερογενείς μετακινήσεις των μεταναστών, εφόσον το ζητήσει το Βερολίνο, όμως προς το παρόν δεν έχει δεχτεί κάποιο τέτοιο αίτημα, δήλωσε σήμερα ένας σύμβουλος του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών έχουν υποσχεθεί ότι θα βοηθήσουν την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ να αντιμετωπίσει την κρίση στο μεταναστευτικό, καθώς δέχεται έντονες πιέσεις από τους Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας (CSU) που απειλούν να κλείσουν τα σύνορα της Γερμανίας για τους μετανάστες. Σε περίπτωση που η Μέρκελ δεν καταφέρει να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, ο κυβερνητικός συνασπισμός κινδυνεύει με κατάρρευση.

Ανοικτή σε διάλογο δηλώνει και η Ουγγαρία. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης Όρμπαν δήλωσε σήμερα ότι είναι ανοικτή σε διαπραγματεύσεις με τη Γερμανία για μια διμερή συμφωνία για το μεταναστευτικό.

"Στο περιθώριο της συνόδου κορυφής, η Γερμανία προσέγγισε την ουγγρική κυβέρνηση για τη διεξαγωγή διμερών διαπραγματεύσεων", είπε ο εκπρόσωπος. "Η θέση της Ουγγαρίας για το μεταναστευτικό είναι σαφής, όμως είμαστε πάντα ανοιχτοί στον διάλογο, αυτή είναι η φύση της Ευρώπης", πρόσθεσε.

Θεωρείται απίθανο να δεχτεί η Βουδαπέστη όλα τα αιτήματα της Γερμανίας, καθώς ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν αρνείται κατηγορηματικά να δεχτεί στη χώρα του μετανάστες ή πρόσωπα που έχουν ζητήσει άσυλο σε άλλες χώρες.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ