Η Γαλλία και η Μ. Βρετανία επενδύουν 2 δισ. δολάρια σε πρόγραμμα drone

Η Γαλλία και η Μ. Βρετανία επενδύουν 2 δισ. δολάρια σε πρόγραμμα drone

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, David Cameron, και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande, πρόκειται να παρουσιάσουν στη συνάντησή τους στο Αμιέν της Γαλλίας, από κοινού πρόγραμμα των δύο χωρών ύψους 2 δισ. δολαρίων σε drone, όπως μεταδίδει το Bloomberg.   

Συγκεκριμένα, οι δύο χώρες θα δεσμεύσουν από 1 δισ. δολάρια η καθεμιά για την κατασκευή ενός πρωτότυπου μη επανδρωμένου αεροσκάφους το οποίο θα είναι «το πλέον προηγμένο όχημα του είδους, στην Ευρώπη», όπως αναφέρει δήλωση του γραφείου του D. Cameron.

Οι εταιρείες BAE Systems Plc, Rolls-Royce Holdings Plc και Dassault Aviation SA συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που αναμένεται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα με τίτλο Future Combat Air System, σύμφωνα με τη δήλωση.

Το εν λόγω πρόγραμμα έρχεται σε συνέχεια κοινής μελέτης ύψους  120 εκατομμυρίων λιρών και ενδέχεται να απασχολήσει επίσης τη βρετανική Selex ES καθώς και μονάδες των Snecma Safran SA και η Thales SA στη Γαλλία, όπως αναφέρεται.

Παράλληλα, ο Βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να δηλώσει ότι η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κάτι που ωφελεί και τους δύο λαούς, ενώ οι δύο χώρες κατά τη συνάντηση θα δεσμευτούν επίσης για την «αδυσώπητη» μάχη εναντίον της τρομοκρατίας.