ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1991η
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

Η Γαλλία χρειάζεται ένα εθνικό λοκντάουν λέει επικεφαλής ΜΕΘ στο Παρίσι

Η Γαλλία χρειάζεται ένα εθνικό λοκντάουν λέει επικεφαλής ΜΕΘ στο Παρίσι

Η Γαλλία θα πρέπει να επιβάλει εθνικό λοκντάουν, δεδομένης της αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, και όσο περισσότερο περιμένει, τόσο υψηλότερος θα είναι ο απολογισμός των νεκρών από την COVID-19, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής μονάδας εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο του Παρισιού.

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι ένα νέο λοκντάουν δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη και ότι θα εξετάσει την επόμενη εβδομάδα αν θα χρειαστεί να επιβληθούν από τις αρχές του Μαρτίου τοπικά λοκντάουν τα σαββατοκύριακα σε 20 περιοχές που προκαλούν πολλή ανησυχία, συμπεριλαμβανομένου του Παρισιού και της γύρω περιοχής του, εφόσον επιδεινωθεί η επιδημιολογική κατάσταση με την COVID-19.

«Δεν καταλαβαίνω τι περιμένουμε», υπογράμμισε σήμερα ο Φιλίπ Ζουβέν του Georges Pompidou European Hospital στην γαλλική πρωτεύουσα σε δηλώσεις που έκανε στο δίκτυο BFM TV και επισήμανε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία στην περιοχή του Παρισιού είναι πολύ τεταμένη. «Καθώς πλησιάζουμε περισσότερο σε μια κορύφωση της επιδημίας, κάθε μέρα που περνάει χωρίς να παίρνουμε μια απόφαση έχει ένα υψηλό τίμημα», τόνισε.

Οι δημοτικές αρχές της γαλλικής πρωτεύουσας από την πλευρά τους έσπευσαν κάνοντας πρόταση να επιβληθεί ένα αυστηρό λοκντάουν τριών εβδομάδων και στη συνέχεια να εξεταστεί το εκ νέου άνοιγμα επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των μπαρ, των εστιατορίων και των πολιτιστικών κέντρων, τα οποία είναι κλειστά από τον Οκτώβριο.

Ο αντιδήμαρχος του Παρισιού Εμανουέλ Γκρεγκουάρ δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι οι δημοτικές αρχές του Παρισιού αντιτίθενται σε οποιαδήποτε λοκντάουν θα μπορούσαν να επιβληθούν τα σαββατοκύριακα στην γαλλική πρωτεύουσα, εκφράζοντας την ελπίδα τα όποια περιοριστικά μέτρα ληφθούν για το Παρίσι να μπορέσουν να οδηγήσουν στην αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού και να έχουν ως αποτέλεσμα "κάποια μορφή επιστροφής στην φυσιολογική" ζωή την άνοιξη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ δήλωσε νωρίτερα στον ραδιοσταθμό France Inter ότι η γαλλική κυβέρνηση θα εξετάσει την πρόταση των δημοτικών αρχών του Παρισιού για αυστηρό λοκντάουν τριών εβδομάδων, αν και εξέφρασε ορισμένες αμφιβολίες για το κατά πόσον θα είναι αποτελεσματικό αυτό.

Ο Ζουβέν μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο επικαλέστηκε έρευνα που δείχνει ότι 13.000 ζωές θα είχαν σωθεί αν το περσινό λοκντάουν στη Γαλλία από τον Μάρτιο ως τον Μάιο είχε επιβληθεί μια εβδομάδα νωρίτερα. Η έρευνα αυτή έδειξε επίσης ότι, αν το λοκντάουν είχε καθυστερήσει κατά μία εβδομάδα, ο απολογισμός των νεκρών θα είχε αυξηθεί κατά 53.000.

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν χθες, Πέμπτη, 25.403 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο, τα οποία αυξήθηκαν από 22.501 που ήταν πριν από μια εβδομάδα, επιβεβαιώνοντας την ανοδική τάση της ασθένειας, κυρίως λόγω των νέων στελεχών του νέου κορονοϊού.

Ο κυμαινόμενος επταήμερος μέσος όρος των νέων κρουσμάτων βρίσκεται στα 21.452, που είναι ο υψηλότερος σε περισσότερο από τρεις μήνες. Έχοντας συνολικά 3,687 εκατομμύρια κρούσματα του νέου κορονοϊού, η Γαλλία έχει τον έκτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο και με 85.582 θανάτους από την COVID-19 έχει τον έβδομο υψηλότερο αριθμό νεκρών παγκοσμίως από τη νόσο αυτή.