Η Ford Mustang Mach-E τα βάζει με έναν πύραυλο…

Η Ford Mustang Mach-E τα βάζει με έναν πύραυλο…

Έχετε δει ποτέ ένα αυτοκίνητο να κοντράρει τη βαρύτητα, να επιταχύνει από στάση ενώ πέφτει ένας πολυέλαιος, να διαφοροποιείται μεταξύ πανομοιότυπων διδύμων ανθρώπων ή να τα βάζει με έναν πύραυλο; Τώρα, σε μια νέα σειρά από βίντεο που ετοίμασε η Ford, η νέα, αμιγώς ηλεκτροκίνητη Mustang Mach-E αντιμετωπίζει όλες αυτές τις προκλήσεις. Και, μάλιστα, με απόλυτη επιτυχία!

Βάζοντας την ηλεκτρική Mustang Mach-E απέναντι σε μία σειρά δοκιμασιών, η Ford επιχειρεί να καταρρίψει τους μύθους και κάθε εσφαλμένη αντίληψη που μπορεί να έχουν οι πελάτες για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Σχεδιασμένη από την αρχή για να αλλάξει τις αντιλήψεις για το τι θα μπορούσε και πρέπει να είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, η ολοκαίνουργια Mustang Mach-E είναι το τέλειο όχημα για να πρωταγωνιστήσει. Κάθε βίντεο επισημαίνει όχι μόνο μία από τις βασικές δυνατότητες ή τεχνολογίες της Mustang Mach-E, αλλά προκαλεί επίσης, όπως και το ίδιο το όχημα, τις κοινές παρανοήσεις σχετικά με τα ηλεκτρικά οχήματα που αφορούν την αυτονομία και την απόδοση.

Η Mustang Mach-E κοσμείται με υπερηφάνεια από το περίφημο σήμα «Mustang» και είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα που φέρει το όνομα αυτό καθώς και μία συμπεριφορά στην πράξη που αποδεικνύεται αντάξια της παράδοσής του. Με τα πρώτα οχήματα να φθάνουν άμεσα στην Ευρώπη, τα παρακάτω βίντεο σηματοδοτούν την έναρξη μιας νέας καμπάνιας της Ford που έρχεται να ενισχύσει τον ενθουσιασμό καθώς το ηλεκτρικό μοντέλο καταθέτει στη γηραιά ήπειρο το δικό του στίγμα.

Τα τέσσερα βίντεο που θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • Mustang Mach-E v. Gravity: Η ροπή της ηλεκτρικής Mustang Mach-E είναι τεράστια. Είναι όμως αρκετή ώστε να αμφισβητήσει τους νόμους της βαρύτητας; Δείτε πώς η απόδοση του ηλεκτρικού pony της Ford τα καταφέρνει απέναντι σε έναν πολυέλαιο που πέφτει! Δείτε το βίντεο.
  • Mustang Mach-E v. Rocket Science: Η αυτονομία της ηλεκτρικής Mustang Mach-E είναι εντυπωσιακή. Αλλά πώς μπορεί να μοιάζει άραγε μία «εντυπωσιακή αυτονομία»; Ένας πύραυλος 3,5 μέτρων βοηθά στην οπτικοποίηση της εκτιμώμενης αυτονομίας των 610 χιλιομέτρων στο πρωτόκολλο WLTP * της νέας Mustang Mach-E στην έκδοση extender-range και κίνηση στους πίσω τροχούς. Δείτε το βίντεο.
  • Mustang Mach-E v. Pit Crew: Οι δυνατότητες over-the-air ενημερώσεων επιτρέπουν στην ηλεκτρική Mustang Mach-E να αναβαθμίζεται σχεδόν από οπουδήποτε. Μπορούν όμως οι ενημερώσεις αυτές να ανταγωνιστούν με ένα pit crew που βρίσκεται πάνω στην πλατφόρμα ενός κινούμενου φορτηγού; Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να το μάθετε! Δείτε το βίντεο.
  • Mustang Mach-E v. DNA: Η ηλεκτρική Mustang Mach-E είναι σε θέση να μάθει τις συμπεριφορές και να προσαρμόζεται στις προτιμήσεις μεμονωμένων οδηγών. Είναι όμως αρκετά έξυπνή για να διαπιστώσει τη διαφορά μεταξύ πανομοιότυπων οδηγών; Δείτε τι συμβαίνει όταν η εξατομικευμένη τεχνολογία στη νέα Mustang Mach-E έχει να αντιμετωπίσει δύο διαφορετικούς ανθρώπους που στο ανθρώπινο μάτι φαντάζουν ίδιοι. Δείτε το βίντεο.

Αξίζει να γνωρίζετε

Οι αναζητήσεις σύγκρισης αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν τη λέξη «εναντίον» έχουν αυξηθεί - ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τα ηλεκτρικά οχήματα - κατά 64% το προηγούμενο έτος **. Το γεγονός αυτό συνέθεσε την ιδανική στιγμή ώστε η νέα Mustang Mach-E να βρεθεί «εναντίον» μιας σειράς προκλήσεων που επιχειρούν να διαλύσουν παρανοήσεις που μπορεί να έχουν οι άνθρωποι σχετικά με τα ηλεκτρικά οχήματα.

Η σειρά των παραπάνω βίντεο δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ με τα γυρίσματα να πραγματοποιούνται σε μεγάλο βαθμό στην ίδια τοποθεσία που χρησιμοποιήθηκε το 2019 για την ταινία «Ford v Ferrari», η οποία αφηγήθηκε την ιστορία μιας άλλης πρόκλησης που ξεπέρασαν στο παρελθόν τα οχήματα της Ford.

Δηλώσεις

«Η άφιξη και η κυκλοφορία της Mustang Mach-E είναι μια συναρπαστική στιγμή για την εταιρεία αλλά και η απόδειξη του τρόπου με τον οποίο η Ford φέρνει το αύριο! Αυτή η σειρά βίντεο στοχεύει να αποδείξει τι μπορεί να κάνει η Mach-E και να διαλύσει τυχόν προκαταλήψεις που έχουν οι άνθρωποι σχετικά με τα ηλεκτρικά οχήματα» δηλώνει ο Peter Zillig, director, Brand & Marketing Communications, Ford of Europe.

* Οι δηλωθείσες καταναλώσεις καυσίμου / ενέργειας, εκπομπές CO2 και αυτονομίας καθορίζονται σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές των Ευρωπαϊκών Κανονισμών (European Regulations - ER) 715/2007 και (ΕU) 2017/1151 όπως τροποποιήθηκαν τελευταία. Οι εφαρμοζόμενες τυπικές διαδικασίες δοκιμής επιτρέπουν τη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών τύπων οχημάτων και διαφορετικών κατασκευαστών.

** Google Trends Survey 2020-21