Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, 16:32

-A +A

Financial Times: Η εξέλιξη της πανδημίας - Οικονομική αποκατάσταση στην Κίνα

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, 16:32
Η εξέλιξη της πανδημίας - Οικονομική αποκατάσταση στην Κίνα
-A +A

Την κατάσταση που επικρατεί σε όλο τον πλανήτη με την πανδημία του κορονοϊού, παρουσιάζουν με γραφήματα οι Financial Times.

Οι καμπύλες δείχνουν την Ελλάδα να βρίσκεται, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, σε καλύτερη θέση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, την ώρα που αριθμός των νεκρών σε Ιταλία και Ισπανία αυξάνεται ταχύτερα από ό,τι στην Κίνα όταν η επιδημία βρισκόταν στα αντίστοιχα στάδια.

Πηγή γραφήματος: Financial Times

Παράλληλα, η Λομβαρδία στην Ιταλία έχει ξεπεράσει ξεπεράσει σε θύματα την Ουχάν, ενώ Μαδρίτη, Καταλονία και Νέα Υόρκη βρίσκονται σε τροχιά να ξεπεράσουν σύντομα με τη σειρά τους την Λομβαρδία.

Πηγή γραφήματος: Financial Times

Στον αντίποδα, η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ βρίσκονται σε διαφορετική τροχιά καθώς, ο ρυθμός αύξησης έχει μέχρι στιγμής περιοριστεί μέσω αυστηρών μέτρων. 

Την ίδια ώρα και με δεδομένο ότι η Κίνα φαίνεται να επιστρέφει στην «οικονομική κανονικότητα», εκτιμού οι FTE χρησιμοποιώντας στοιχεία που αφορούν την εγχώρια οικονομία, το real estate, την κυκλοφοριακή συμφόρηση εντός των πόλεων και κατανάλωση άνθρακα σε μεγάλες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα