Η εθνική Κατάρ παίζει κι αυτή στα ευρωπαϊκά προκριματικά

Η εθνική Κατάρ παίζει κι αυτή στα ευρωπαϊκά προκριματικά

Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την εθνική ομάδα του Κατάρ. Ανοίγει η αυλαία της άτυπης συμμετοχής της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ευρώπης. Καλεσμένη της FIFA και της UEFA, θα παίξει με τις ομάδες του πρώτου ομίλου, δηλαδή την Πορτογαλία, την Σερβία, την Ιρλανδία, το Αζερμπαϊτζάν και το Λουξεμβούργο. Η πορεία της αρχίζει σήμερα με την τελευταία από αυτές.

Στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας βρίσκεται η αποστολή της ομάδας και εκεί θα δώσει τα τρία παιχνίδια που είναι προγραμματισμένα γι' αυτή την εβδομάδα. Μετά από το Λουξεμβούργο θα αναμετρηθεί το Σάββατο με το Αζερμπαϊτζάν και την Τρίτη με την Ιρλανδία. Το «Νιάγκερντεϊ Στάντιον» επιλέχθηκε από τη FIFA και την UEFA αφενός λόγω των καλών σχέσεων της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας με τους Ούγγρους και αφετέρου για να μην «φορτώσουν» με επιπλέον ταξίδια εκτός Ευρώπης τις άλλες ομάδες και δη στις συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού. 

Ο προπονητής της εθνικής Κατάρ, Φέλιξ Σάντσεθ, είναι ικανοποιημένος που η νυν πρωταθλήτρια Ασίας θα συμμετάσχει στη διαδικασία που είναι απαιτητική. «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την πρόοδο του ποδοσφαίρου του Κατάρ», υποστήριξε ο Καταλανός που βασίζεται κυρίως στους 12 ποδοσφαιριστές που ανήκουν στην πρωταθλήτρια του Κατάρ, την Αλ Σαντ, ομάδα που προπονεί ο θρύλος της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Ερνάντεθ.

Το παράξενο με το Κατάρ είναι πως η προετοιμασία του για το Μουντιάλ που θα διοργανώσει είναι γεμάτο με υποχρεώσεις. Πέραν της συμμετοχής του στα ευρωπαϊκά προκριματικά, παίζει και σε αυτά της Ασίας αφού μέσω τους θα καθοριστούν και τα εισιτήρια για το Κύπελλο Εθνών της ηπείρου που θα διεξαχθεί το 2023. Μάλιστα, εξαιτίας της υποχρεωτικής παρουσίας του εκεί απέσυρε την συμμετοχή της από το Κόπα Αμέρικα που θα διεξαχθεί 11 Ιουνίου με 11 Ιουλίου. Το ίδιο έκανε και η Αυστραλία, η άλλη καλεσμένη στο τουρνουά. Το Κατάρ είχε παίξει στη διοργάνωση του 2019 αφήνοντας καλές εντυπώσεις.

Αντίθετα, δεν έχουν αλλάξει τα πλάνα του για το Gold Cup της CONCACAF (Βόρεια, Κεντρική Αμερική και Καραϊβική) που θα γίνει από 10 Ιουλίου με 1 Αυγούστου και θα αγωνιστεί κανονικά, ενώ από 1 με 18 Δεκεμβρίου θα παίξει στο Arab Cup, που η FIFA έχει αναγνωρίσει ως επίσημη και θα λειτουργήσει και ως τεστ για τους διοργανωτές μια και θα γίνει στο Κατάρ.