Η επόμενη μέρα μπορεί να φέρει δυναμική ανάπτυξη για τη χώρα
Θόδωρος Σκυλακάκης

Η επόμενη μέρα μπορεί να φέρει δυναμική ανάπτυξη για τη χώρα

Στις συνέπειες που έχει επιφέρει στην ελληνική Οικονομία η πανδημία του νέου κορονοϊού αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός δημοσιονομικής πολιτικής κ. Θόδωρος Σκυλακάκης,

Όπως επεσήμανε μια πραγματική εικόνα για το οικονομικό κόστος θα υπάρχει τις δηλώσεις ΦΠΑ, του τζίρου που θα γίνουν τέλος Μαΐου. «Το κλειδί είναι το κόστος που έχει στην οικονομία η ύφεση που προκαλεί το lockdown. Προφανώς έχουμε το κόστος των αναστολών και των δαπανών που άρχισε να κάνει το κράτος, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ύφεση και στη συνέχεια η ύφεση του τουρισμού που είναι και αυτό ένα είδος ύφεσης σε συγκεκριμένα κομμάτια και περιοχές της οικονομίας», δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6.

Τόνισε ότι «η βιαιότητα του σοκ απαιτεί να απαλύνεις τις κακές του επιπτώσεις, να μην προκαλέσει καταστροφές στον παραγωγικό ιστό. Πρακτικά αυτό σημαίνει να μην κλείσει η επιχείρηση και να έρθει μία επένδυση. Μία βίαιη απώλεια των εισοδημάτων μπορούν να προκαλέσουν ένα σοκ και στη ζήτηση. Εδώ έχουμε για πρώτη φορά ένα διπλό σοκ, προσφοράς και ζήτησης. Πολύ σπάνιο πράγμα να συμβεί αυτό, μόνο σε πολεμικές περιόδους».

«Είναι πάρα πολύ κρίσιμο, η ανάπτυξη που θα έρθει, να έρθει με πάρα πολλές επενδύσεις. Αυτό ήταν η αρχική μας στρατηγική και δεν πρέπει να καταστρέψουμε αυτήν τη θετική και αυτήν την ανάγκη κάνοντας υπερβολές στο θέμα του δανεισμού γιατί η επόμενη μέρα μπορεί να φέρει μία δυναμική ανάκαμψη για τη χώρα» συμπλήρωσε ο κ. Σκυλακάκης.