Η επίμαχη σκηνή με τον αστυνομικό που εμπόδισε την προσαγωγή διαδηλωτή

Η επίμαχη σκηνή με τον αστυνομικό που εμπόδισε την προσαγωγή διαδηλωτή

Οπτικό υλικό από την στιγμή που ο -εκτός υπηρεσίας- αξιωματικός της ΕΛΑΣ φέρεται να παρεμποδίζει την προσαγωγή διαδηλωτή κατά τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας είδε το φως της δημοσιότητας.

Αναλυτικότερα, η «Καθημερινή» φέρνει στο προσκήνιο τις επίμαχες σκηνές που έλαβαν χώρα επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας εν μέσω γενικευμένων επεισοδίων κατά τη διάρκεια των πορειών για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που υπερψηφίστηκε από το Κοινοβούλιο το βράδυ της Πέμπτης, με τον αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας να παρεμβαίνει προς έναν άντρα της Ομάδας Δράση, την στιγμή που ο τελευταίος προσπαθεί να ακινητοποιήσει έναν διαδηλωτή που βρισκόταν στο σημείο.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ τέθηκε υπό κράτηση, αφού προσήλθε αυτοβούλως στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής καθώς αναζητούνταν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από την Κρατική Ασφάλεια. ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία.

Το γεγονός είχε επιβεβαιώσει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΊ, δήλωσε ότι έχει επίσημη ενημέρωση πως έχει υποβληθεί μήνυση σε βάρος του συγκεκριμένου αξιωματικού.

Όπως είπε ο υπουργός, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει, ο αξιωματικός είναι αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θέλησε να επεκταθεί στο θέμα, τονίζοντας ότι είναι πλέον αρμοδιότητα της ποινικής δικαιοσύνης, αλλά και των Πειθαρχικών Συμβουλίων της ΕΛΑΣ, να αναζητήσουν ευθύνες για τον συγκεκριμένο αστυνομικό.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χρυσοχοϊδης υπογράμμισε: «Όχι μόνο δεν έχουν θέση τέτοιες συμπεριφορές στο Σώμα, αλλά είναι περίεργο πως αντιλαμβάνονται την αποστολή τους κάποιοι αστυνομικοί. Είναι πολύ λυπηρό».

Σημειώνεται ότι το θέμα προέκυψε μετά από καταγγελία του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, που σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι «εκφράζει τον αποτροπιασμό και την καταδίκη για γεγονός που φέρεται αξιωματικός της Αστυνομίας που συμμετείχε, εκτός υπηρεσίας, στην πορεία διαμαρτυρίας να απέτρεψε χειροδικώντας, τη σύλληψη κουκουλοφόρου που είχε πριν επιτεθεί σε αστυνομικό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, με αποτέλεσμα να διαφύγει της σύλληψης».