Η ελληνική ΑΕΚ ποντάρει στη λέξη... «time»

Η ελληνική ΑΕΚ ποντάρει στη λέξη... «time»

Η αποχή των παικτών της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ από τις προπονήσεις, ως διαμαρτυρία για οφειλές της διοίκησης, κράτησε για δύο μέρες. Η αγωνία του κόουτς Βαγγέλη Αγγέλου για το διαθέσιμο ρόστερ ενόψει των αγώνων κατάταξης με τον Προμηθέα Πάτρας για την 3η θέση, ωστόσο, θα διαρκέσει περισσότερο. Οι «κιτρινόμαυροι» επέστρεψαν στο παρκέ αλλά όχι με... απαρτία, καθώς τη Δευτέρα (31/5) και για δεύτερη μέρα οι Ντάριλ Μέικον, Γιανίκ Μορέιρα και Κίνγκσλεϊ Μόουζες απείχαν και ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα...

Τα υπάρχοντα δεδομένα υποχρεώνουν τον προπονητή της ΑΕΚ να προετοιμάζει την ομάδα του μόνο με Ελληνες παίκτες, αλλά και τον Γιόνας Ματσιούλις. Ο Λιθουανός, τουλάχιστον για την ώρα, γυμνάζεται με τους Νίκο Ζήση, Βλάντο Γιάνκοβιτς, Δημήτρη Μαυροειδή, Δημήτρη Κατσίβελη, Λίνο Χρυσικόπουλο, Νίκο Γκίκα, Δημήτρη Μωραΐτη, Κώστα Γόντικα. Ο χρόνος είναι «σύμμαχος» των «κίτρινων» - καθώς η σειρά με τον Προμηθέα ενδέχεται να καθυστερήσει μετά την ένσταση των Πατρινών στον 5ο ημιτελικό με το Λαύριο - ώστε να βρεθεί λύση με τους τρεις που απέχουν.

Από την άλλη, όμως, με δεδομένη και επιθυμία του Ματ Λοτζέσκι να αναχωρήσει για τις Η.Π.Α. και τη φερόμενη ενημέρωσή του πως θα παίξει σε ένα ματς της σειράς, αλλά και τις υποχρεώσεις του Μορέιρα με την Εθνική Ανγκόλας, ενόψει του Προουμπιακού τουρνουά, ο χρόνος πιέζει τον «Δικέφαλο». Η παρουσία του με την Εθνική της πατρίδας του είναι επισήμως ο λόγος που επικαλείται ο Μορέιρα για την απουσία του από τις προπονήσεις. Επίσης, οι Κιθ Λάνγκφορντ και Μάρκους Σλότερ θα χάσουν τους «μικρούς τελικούς» λόγω τραυματισμού και τα χέρια του κόουτς Αγγέλου δείχνουν «δεμένα».

Η σειρά με τον Προμηθέα δεν έχει ουσιαστική βαθμολογική ή αγωνιστική σημασία, καθώς η ΑΕΚ θα αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στο Basketball Champions League και η ομάδα της Πάτρας στο EuroCup. Επίσης η νίκη στους αγώνες προσφέρει μόνο ένα μικρό οικονομικό πλεονέκτημα. Η συμφωνία για τον καταμερισμό των χρημάτων των τηλεοπτικών δικαιωμάτων βάσει κατάταξης και όχι ονόματος χαρίζει στον 3ο ποσό 265.000 ευρώ και στον 4ο εκείνο τον 240.000. Διαφορά θα υπήρχε αν οι δύο ομάδες είχαν προκριθεί στους τελικούς, αφού ο πρωταθλητής θα λάβει 760.000 και ο 2ος 540.000 ευρώ.