Γερμανικός Τύπος: Η Ελλάδα υποδέχεται με επιφυλάξεις τους τουρίστες

Η Ελλάδα υποδέχεται με επιφυλάξεις τους τουρίστες

«Η Ελλάδα χαίρεται για τους παραθεριστές. Με επιφύλαξη», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην αυστριακή εφημερίδα Salzburger Nachrichten, με τον ανταποκριτή της εφημερίδας στην Αθήνα να επισημαίνει ότι η Ελλάδα τα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα καλά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού δίνοντας ορισμένα παραδείγματα αλλά και μεταφέροντας τον προβληματισμό των κατοίκων στις τουριστικές περιοχές.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς καταγράφονται λίγα κρούσματα: 21 στην Κρήτη, 14 στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα, 14 στην Κέρκυρα και τα Ιόνια νησιά, 11 στις Κυκλάδες και στα νησιά του νότιου Αιγαίου. Στα μικρότερα νησιά δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση. Αλλά και κάποια μεγαλύτερα νησιά, όπως η Σάμος, η Νάξος ή η Σκιάθος, δεν έχουν κανένα κρούσμα».

Ωστόσο, το δημοσίευμα επισημαίνει, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, πως υπάρχει όμως «η ανησυχία στον τοπικό πληθυσμό ότι οι ξένοι τουρίστες θα μπορούσαν να φέρουν τον ιό. Οι άνθρωποι βρίσκονται σε δίλημμα: από τη μια πλευρά πολλά μικρά νησιά εξαρτώνται άμεσα από τον τουρισμό και από την άλλη πλευρά οι ντόπιοι δεν θέλουν να βάλουν την υγεία τους σε κίνδυνο».

Στο θέμα των διακοπών αναφέρεται και το Spiegel με αφορμή τις μετρήσεις για την καθαρότητα των υδάτων στην Ευρώπη και γράφει: «Αυτό το καλοκαίρι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά αναφορικά με τις διακοπές και το τι θα κάνουμε στον ελεύθερο χρόνο μας. Ας χαρούμε τουλάχιστον για αυτά που είναι σχετικά σίγουρα: την καλή ποιότητα των νερών που μπορούμε να κολυμπήσουμε. Οι λίμνες, τα ποτάμια και οι παραλίες προσφέρουν με ελάχιστες εξαιρέσεις μια θαυμάσια ποιότητα νερού».

Και πιο συγκεκριμένα αναφέρει λίγο παρακάτω: «Η Γερμανία κατατάσσεται και πάλι στο ευρωπαϊκό μέσο όρο αλλά πίσω από την Κύπρο, την Αυστρία, τη Μάλτα, την Ελλάδα και την Κροατία, στην έκτη θέση. Όσον αφορά τους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των Γερμανών, την Ιταλία και την Ισπανία, και οι δύο με 88,4% εξαιρετικά νερά για κολύμπι κατατάσσονται επίσης στον μέσο όρο».