Αυστριακή εφημερίδα: Η Ελλάδα «πρωτοπόρος» στην αντιμετώπιση του κορονοϊού

Η Ελλάδα «πρωτοπόρος» στην αντιμετώπιση του κορονοϊού

«Πρωτοπόρο» στη μάχη κατά του κορονοϊού χαρακτηρίζει την Ελλάδα η αυστριακή εφημερίδα Oberoesterreichische Nachrichten, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αντέδρασε αμέσως με αποτέλεσμα τον χαμηλό αριθμό θανάτων από τον νέο ιό.

«Μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες αντιμετώπισαν καλά έως τώρα την εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού, δεν θα πίστευε κάποιος ότι θα βρισκόταν η Ελλάδα, η οποία πριν από χρόνια ήταν ακόμη οικονομικά "προβληματικό παιδί" της Ευρώπης, όμως τώρα είναι μία από τις πρωτοπόρες στον αγώνα κατά του κορωνοϊού», επισημαίνεται σε σημερινό δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Oberoesterreichische Nachrichten.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες με τις οποίες η Αυστρία θέλει μελλοντικά να είναι σε συνεργασία και συντονισμό στην καταπολέμηση του κορονοϊού.

«Η Ελλάδα, με τα περίπου 10,7 εκατομμύρια κατοίκους είχε καταγράψει μέχρι χθες 2.463 κρούσματα κορονοϊού και 127 θανάτους από τη νόσο. Η χώρα, η οποία, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού προσφύγων, βρίσκεται κάτω από μεγάλη πίεση, έχει εφαρμόσει δραστικά περιοριστικά μέτρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η εφημερίδα, σημειώνοντας, ότι το πρώτο επίσημα επιβεβαιωμένο κρούσμα στις 26 Φεβρουαρίου ήταν μια γυναίκα που είχε προηγουμένως βρεθεί στη Βόρεια Ιταλία, επισημαίνει πως η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη - «ο οποίος δήλωσε ότι υπάρχει πόλεμος εναντίον του κορονοϊού» - αντέδρασε αμέσως και ακύρωσε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες.

Στις αρχές Μαρτίου ακολούθησε το κλείσιμο των σχολείων και η ματαίωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενώ αυτή την Πέμπτη ανακοινώθηκε η παράταση των ισχυόντων περιορισμών μέχρι τις 4 Μαΐου, αναφέρει το δημοσίευμα προσθέτοντας ότι λόγω των περιορισμών, οι καθημερινές νέες λοιμώξεις περιορίστηκαν σε χαμηλό διψήφιο αριθμό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ