Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, 11:11

-A +A

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Η Ελλάδα διεκδικεί κονδύλια ώστε να καλύψει το κενό αποεπένδυσης»

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, 11:11
«Η Ελλάδα διεκδικεί κονδύλια ώστε να καλύψει το κενό αποεπένδυσης»
-A +A

Η Ελλάδα διεκδικεί περισσότερα κονδύλια από το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-27, προκειμένου να καλύψει το κενό αποεπένδυσης μετά την πολυετή οικονομική κρίση, ανέφερε ο  Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, ανέφερε πως «συζητάμε έναν κοινοτικό προϋπολογισμό που είναι σημαντικά περιορισμένος, ειδικά μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, και δεν ανταποκρίνεται στη φιλοδοξία των Ευρωπαίων πολιτών για περισσότερη Ευρώπη».

Λίγο πριν μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στο έκτακτο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε πως «υπάρχουν οι χώρες που θεωρούνται καθαροί "συνεισφορείς", που δεν θέλουν να ανεβεί η συνεισφορά τους πάνω από το 1% του ΑΕΕ».

«Εμείς πάμε με μία πολύ φιλόδοξη ατζέντα», ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης για να προσθέσει: «Η χώρα μας, που έχει υποστεί αυτήν τη φοβερή μείωση κατά 25% του ΑΕΠ, διεκδικεί περισσότερα κονδύλια από ό,τι την προηγουμένη περίοδο, ώστε να καλυφθεί αυτό το κενό της αποεπένδυσης. Οι πρώτες προτάσεις αναφορικά με τη συνοχή δείχνουν πως πάμε κάπως καλύτερα, αλλά διεκδικούμε κονδύλια και σε άλλους τομείς, όπως η ασφάλεια και το μεταναστευτικό».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα