Η Ελλάδα δεν σέβεται 150.000 πολίτες τουρκικής καταγωγής στη Δ. Θράκη
Νέα πρόκληση Ερντογάν

Η Ελλάδα δεν σέβεται 150.000 πολίτες τουρκικής καταγωγής στη Δ. Θράκη

Λίγες μέρες μετά τη δημόσια αντιπαράθεση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανήλθε για μια ακόμα φορά στο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη κατηγορώντας την Ελλάδα για «έλλειψη σεβασμού».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, μιλώντας σε μνημόσυνο για τον πρώην πρόεδρο της χώρας, Τουργκούτ Οζάλ, ο Ερντογάν είπε «περίπου 150.000 άνθρωποι τουρκικής καταγωγής ζουν σήμερα στη Δυτική Θράκη, αλλά η Ελλάδα δεν τους δείχνει το σεβασμό που αξίζουν».

O Ερντογάν επικαλούμενος τη Συνθήκη της Λωζάνης τόνισε μάλιστα ότι «η Ελλάδα δεν έχει κανένα δικαίωμα να διορίσει τον επικεφαλής μουφτή για τους Μουσουλμάνους, καθώς η Τουρκία δεν έχει το δικαίωμα να διορίσει τον οικουμενικό πατριάρχη στη χώρα μας».

Σημείωσε δε ότι, η Τουρκία έχει προσπαθήσει να αποκαταστήσει τις σχέσεις αυτές, διαπραγματεύεται με όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις μέχρι στιγμής, αλλά καμία από αυτές τις προσπάθειες δεν απέφερε καρπούς.