«Η Ελλάδα δέχθηκε οργανωμένη επίθεση - Θα φυλάξουμε τα σύνορα»
Κυβέρνηση

«Η Ελλάδα δέχθηκε οργανωμένη επίθεση - Θα φυλάξουμε τα σύνορα»

Αποφασισμένη να φυλάξει τα σύνορα της Ελλάδας είναι η κυβέρνηση, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά την έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κατάσταση που διαμορφώνεται στον Έβρο και την απόφαση Ερντογάν να απελευθερώσει τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα δέχθηκε χθες οργανωμένη επίθεση ενώ αποτράπηκε η είσοδος 4.000 ατόμων και συνελήφθησαν 66 που κατόρθωσαν να περάσουν τα σύνορα. 

«Η Ελλάδα δέχθηκε χθες μια οργανωμένη, μαζική, παράνομη επίθεση παραβίασης των συνόρων μας και άντεξε». πως τόνισε «απετράπησαν περισσότερες από 4000 παράνομες είσοδοι» στην ελληνική επικράτεια. Οι 66 που πέρασαν, όπως είπε, κρατούνται και «δεν έχουν καμία σχέση με την Ινλτίμπ».

«Ενισχύουμε τις δυνάμεις μας στο Έβρο με την αποστολή στρατού και αστυνομίας. Αλλά και στα νησιά 52 σκάφη του πολεμικού ναυτικού και λιμενικού περιπολούν στην περιοχή». Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε σε έντονο ύφος: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορά μας». τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Παράλληλα εξέφρασε τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργός και της κυβέρνησης προς τα στελέχη της ΕΛΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων.