Η ΕΚΤ επιβεβαίωσε κρούσμα σε εργαζόμενό της

Η ΕΚΤ επιβεβαίωσε κρούσμα σε εργαζόμενό της

H Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) επιβεβαίωσε ότι ένας εργαζόμενός της διαγνώστηκε με κοροναϊό και ότι περίπου 100 συνάδελφοί του, οι οποίοι εργάζονταν σε κοντινή απόσταση μαζί του, για προληπτικούς λόγους θα εργάζονται προσωρινά από το σπίτι τους.

Σε ανακοίνωσή της αργά χθες, Δευτέρα, το βράδυ, η ΕΚΤ ανέφερε ότι διεξήγαγε την ίδια ημέρα με επιτυχία μία μεγάλης κλίμακας άσκηση εργασίας από απόσταση, ζητώντας από όλο το προσωπικό της να εργαστεί από το σπίτι την ημέρα αυτή, ενώ παρέμεινε πλήρως λειτουργική ως ίδρυμα.

Όπως αναφέρει η ΕΚΤ, «σεβόμαστε την ιδιωτικότητα του συναδέλφου μας αυτή τη στιγμή και θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του προσωπικού μας. Η ΕΚΤ προχώρησε σε γενική απολύμανση των δυνητικά επηρεασμένων χώρων».

«Έχουμε ήδη ανακοινώσει τα μέτρα που ελήφθησαν προληπτικά κατά της εξάπλωσης του ιού, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού των επαγγελματικών ταξιδιών, της διεύρυνσης των επιλογών εργασίας από το σπίτι και της ακύρωσης ή αναβολής συνεδρίων και συνεδριάσεων».