Η εκρηκτική ύλη «δείχνει» την ταυτότητα της Οργάνωσης στη επίθεση κατά του ΣΚΑΪ

Η εκρηκτική ύλη «δείχνει» την ταυτότητα της Οργάνωσης στη επίθεση κατά του ΣΚΑΪ

Την εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιεί η τρομοκρατική οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών χρησιμοποίησαν οι βομβιστές που έκαναν την επίθεση στο ΣΚΑΪ τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας, πρόκειται για αμμωνιοδυναμίτιδα με τις εκτιμήσεις που έχουν διατυπωθεί από την πρώτη στιγμή να αναφέρουν ότι οι βομβιστές χρησιμοποίησαν 10 κιλά της εν λόγω εκρηκτική ύλης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα αυτό έδειξαν οι χημικές αναλύσεις από τη σκόνη που συνέλεξαν οι αστυνομικοί έξω από το κτήριο του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, καθώς ο εκρηκτικός μηχανισμός εξαϋλώθηκε από την ισχυρότατη έκρηξη, ενώ τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων επιβεβαίωσαν την αρχική εκτίμησή τους και πλέον αναμένουν το κείμενο ανάληψης ευθύνης, που όπως θεωρούν, θα φέρει τη σφραγίδα της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών.

Την ίδια στιγμή γίνεται προσπάθεια να εντοπιστεί το κρησφύγετο, όπου οι δράστες πιθανολογείται ότι είχαν κρύψει το σκούρο Opel με το οποίο μετέφεραν τη βόμβα, το διάστημα μετά την κλοπή του τον Νοέμβριο από τη Νέα Ιωνία. Οι μισθώσεις χώρων πάρκινγκ εξάλλου για την απόκρυψη οχημάτων και εξοπλισμού έχει αποδειχθεί συνήθης τακτική των τρομοκρατών.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, ταυτόχρονα, συγκεντρώνουν βίντεο από κάμερες ασφαλείας σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων από το σημείο της επίθεσης για να ανασυνθέσουν το δρομολόγιο διαφυγής και να προσδιορίσουν εάν το σκούρο Opel που βρέθηκε καμένο στα Άνω Πετράλωνα συνοδευόταν από άλλο όχημα υποστήριξης, όπως σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν.