Η εκκρεμότητα του κράτους κατέστη μεγάλη αναγκαιότητα
Κυρ. Πιερρακάκης

Η εκκρεμότητα του κράτους κατέστη μεγάλη αναγκαιότητα

Η ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την πανδημία μένοντας στο σπίτι, με ένα κράτος που πρέπει να παραμείνει λειτουργικό, μας έδωσε την ώθηση να υλοποιήσουμε πολύ γρήγορα σημαντικές πρωτοβουλίες, αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια για παροχή ακόμα μεγαλύτερων ψηφιακών ταχυτήτων.

Χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του στο facebook ο υπουργός αναφέρει τα εξής: «Η ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την πανδημία μένοντας στο σπίτι, με ένα κράτος που πρέπει να παραμείνει λειτουργικό, μας έδωσε την ώθηση να υλοποιήσουμε πολύ γρήγορα πλατφόρμες που είχαμε στον προγραμματισμό μας, όπως το gov.gr ή την άυλη συνταγογράφηση, αλλά και να προβούμε σε νέες πρωτοβουλίες όπως το 13033.

Μαζί μας συστρατεύτηκαν εκατοντάδες επαγγελματίες, από το Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, από τους φορείς του υπουργείου, τις συνεργαζόμενες εταιρίες και τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Πίσω από τις πλατφόρμες βρίσκονται άνθρωποι: μηχανικοί, developers, προγραμματιστές. Δουλεύουν ασταμάτητα και, ενίοτε, ξενυχτούν για να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους, γνωρίζοντας ότι η τεχνολογία αποτελεί πανίσχυρο όπλο ενάντια στον ιό και εξίσου πανίσχυρο εργαλείο για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών για το μέλλον.

Θέλω να τους ευχαριστήσω για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν και για το έργο που επιτελούν υπό την ασφυκτική πίεση της αναγκαιότητας να σταματήσουμε όλοι μαζί, κράτος και πολίτες, την επέλαση του ιού. Αυτοί - οι άνθρωποι που βρίσκονται στη δίκη τους «ψηφιακή αρένα» - είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές αυτής της μεγάλης αλλαγής που συντελείται καθημερινά.

Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι η μεγάλη εκκρεμότητα του κράτους πλέον κατέστη μεγάλη αναγκαιότητα. Και ακριβώς γι’ αυτό δέσμευση μας είναι να συνεχίσουμε σε ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες.

Όσο για το ερώτημα εάν οι αλλαγές αυτές θα παραμείνουν και μετά το τέλος του πολέμου με τον ιό; Όλοι μας στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αντιλαμβανόμαστε το ερώτημα αυτό ως ρητορικό».