7ος χρόνος, ημέρα 2188η
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

Η ΕΕ στέλνει πυροσβεστικά αεροσκάφη για τις φωτιές στην Τουρκία

Η ΕΕ στέλνει πυροσβεστικά αεροσκάφη για τις φωτιές στην Τουρκία
APimages

Η ΕΕ κινητοποίησε τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair από την Κροατία και την Ισπανία για να βοηθήσουν στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Τουρκία, από τις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Την 1η Αυγούστου, η Τουρκία, η οποία επλήγη από πρωτοφανείς δασικές πυρκαγιές, ενεργοποίησε το Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. Σε άμεση απάντηση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη βοηθήσει στην κινητοποίηση ενός αεροσκάφους Canadair από την Κροατία και δύο Canadair από την Ισπανία. Αυτά τα πυροσβεστικά αεροπλάνα αποτελούν μέρος του rescEU», αναφέρει η ανακοίνωση της Κομισιόν.

Ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων Γιάνες Λέναρσιτς ανέφερε ότι «η ΕΕ βρίσκεται σε πλήρη αλληλεγγύη με την Τουρκία σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Ευχαριστώ όλες τις χώρες που προσέφεραν βοήθεια. Οι σκέψεις μας είναι με τον τουρκικό λαό που έχασε τους αγαπημένους του και με τους γενναίους που ανταποκρίθηκαν πρώτοι και κάνουν ό, τι μπορούν στη μάχη με τις φονικές πυρκαγιές. Είμαστε έτοιμοι για παροχή περαιτέρω βοήθειας».

Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται σε τακτική επαφή με τις τουρκικές αρχές για να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και να διοχετεύει τη βοήθεια της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ