Η Dell Technologies δημιουργεί το ψηφιακό περιβάλλον για το μέλλον της εκπαίδευσης

Η Dell Technologies δημιουργεί το ψηφιακό περιβάλλον για το μέλλον της εκπαίδευσης

Η εκπαιδευτική κοινότητα, σε κάθε της βαθμίδα, προχώρησε τους τελευταίους μήνες στην υιοθέτηση πολλών διαφορετικών νέων τεχνολογιών και μεθόδων μετασχηματίζοντας παγιωμένες πρακτικές. Νέες διαδικασίες μάθησης θέτουν τον μαθητή στο επίκεντρο δίνοντας ταυτόχρονα νέα εργαλεία στον εκπαιδευτικό. Ο συνδυασμός αυτός προσφέρει εξαιρετικά οφέλη καθώς, μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν από κοινού στη διαμόρφωση μιας πιο αποδοτικής διαδικασίας μάθησης με την τεχνολογία ως καταλύτη που εξάπτει το ενδιαφέρον και παρακινεί για πιο ενεργή συμμετοχή.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι αυτός ο μετασχηματισμός συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Dell Technologies μαζί με το εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών της, έχει προμηθεύσει με εξοπλισμό περισσότερες από 300.000 αίθουσες διδασκαλίας σε όλο τον κόσμο. Με περισσότερα από τριάντα χρόνια καινοτομίας και αποτελώντας κορυφαίο προμηθευτή τεχνολογικού εξοπλισμού που προορίζεται για την εκπαίδευση, διαθέτει την εμπειρία, τα προϊόντα και τις λύσεις ώστε να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς να αξιοποιήσουν βέλτιστες πρακτικές για μαθήματα που γίνονται με φυσική παρουσία στην τάξη, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ξεκινώντας από το στάδιο των υποδομών ΙΤ και του βασικού εξοπλισμού ενός σχολείου, κυρίαρχο ρόλο έχουν οι μεγάλου μεγέθους διαδραστικές οθόνες που έρχονται να προσφέρουν μια νέα εμπειρία σε σχέση με τους παραδοσιακούς πίνακες και να βελτιώσουν εντυπωσιακά τις δυνατότητες παρουσίασης στην τάξη. Η Dell διαθέτει τέτοιες οθόνες υψηλής ανάλυσης 4K με εξελιγμένα χαρακτηριστικά αφής όπου μπορούν να γράφουν ταυτόχρονα με το χέρι ή με το ειδικό στυλό, δάσκαλοι και μαθητές και στην κυριολεξία ζωντανεύουν το μάθημα και το κάνουν πραγματικά αλληλεπιδραστικό.

Οι οθόνες της Dell έχουν τη μοναδική δυνατότητα με το πάτημα ενός κουμπιού να μετακινούν την εικόνα που προβάλλουν σε χαμηλότερο ύψος για να μπορεί να τη χειριστούν όλοι οι μαθητές, ακόμα και μαθητές με αναπηρία, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Διαθέτουν επίσης ειδική υποδοχή στο πίσω μέρος για την σύνδεση ενός πολύ μικρού μεγέθους PC Dell OptiPlex micro που πρακτικά ενσωματώνεται στη συσκευή και δεν απαιτεί πρόσθετο χώρο για τοποθέτηση, ενώ πολύ εύκολα μπορεί να αντικατασταθεί μελλοντικά με νεότερο μοντέλο προστατεύοντας την επένδυση ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Οι φορητοί υπολογιστές της σειράς Latitude οι οποίοι χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες εργαζομένων σε κάθε κλάδο της αγοράς αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για το εκπαιδευτικό προσωπικό ενός σχολικού οργανισμού παρέχοντας υψηλή αξιοπιστία, ασφάλεια, εύκολη διαχείριση. Ταυτόχρονα διακρίνονται για την κατασκευή τους που περιλαμβάνει ανακυκλώσιμα υλικά φιλικά στο περιβάλλον, χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση και δυνατότητα υπεύθυνης ανακύκλωσης στο τέλος της ζωής τους. Περιλαμβάνει μια πλήρη γκάμα μοντέλων σε πολλές διαστάσεις, με δυνατότητα χρήσης οθονών αφής ή μοντέλων 2-σε-1 που αναδιπλώνονται μετατρέποντας το φορητό σε tablet. Οι φορητοί υπολογιστές Dell Latitude έρχονται εξοπλισμένοι με την ταχύτερη γενιά επεξεργαστών της Intel και μια σειρά από καινοτομίες αποτέλεσμα της μακροχρόνιας έρευνας της Dell. H χρήση για πρώτη φορά βιοπλαστικών από υπολείμματα δέντρων για την κατασκευή του καλύμματος της οθόνης αναδεικνύει την ευαισθητοποίηση και την έμπρακτη συνεισφορά της Dell στην προστασία του περιβάλλοντος, κάτι που αποτελεί και εκπαιδευτικό στόχο πολλών σχολείων. Η εφαρμογή Dell Optimizer κάνοντας χρήση τεχνητής νοημοσύνης βελτιστοποιεί αυτόματα μια σειρά από λειτουργίες του φορητού καθώς «μαθαίνει» και προσαρμόζεται στον τρόπο που τον χρησιμοποιεί ο δάσκαλος ή ο μαθητής. Η μεγάλης διάρκειας μπαταρία των Latitude αφαιρεί το άγχος της ξαφνικής διακοπής της λειτουργίας του υπολογιστή κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος. Τα παραπάνω συνδυαζόμενα με κορυφαία αξιοπιστία και την άριστη τεχνική υποστήριξη της Dell, κάνουν τους Latitude πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών.

Ένα portfolio της Dell με χρήσιμα αξεσουάρ όπως θήκες προστασίας και μεταφοράς, ασύρματα ποντίκια και πληκτρολόγια, docking station που πολύ εύκολα προσθέτουν στον φορητό επιπλέον υποδοχές για σύνδεση με άλλες συσκευές, φορτιστές και power bank, mobile adapter speakerphone που επιτρέπει τη μεταφορά αρχείων, την πραγματοποίηση τηλεδιασκέψεων , τη σύνδεση οθονών και projector.

Οι μικρότερης ηλικίας μαθητές μπορούν με τη σειρά τους να βιώσουν την ψηφιακή εμπειρία της μάθησης με το Dell Latitude 3120, ένα μοντέλο ειδικά φτιαγμένο για την εκπαίδευση που έχει κατασκευαστεί ώστε να είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και να αντέχει σε πτώσεις και σε κακομεταχείριση. Έχει μεγάλη διάρκεια μπαταρίας με λειτουργία ταχείας φόρτισης και πλήκτρα που αντέχουν σε υγρά και δεν αφαιρούνται για να αποφευχθεί κίνδυνος ατυχήματος.

Για τους μεγαλύτερης ηλικίας μαθητές και τις ανάγκες τους σε οικιακούς υπολογιστές, η σειρά των φορητών Dell Inspiron είναι το «εισιτήριό» τους στο δικό τους ψηφιακό περιβάλλον. Επιτρέπουν μάθηση και ψυχαγωγία, ενεργή συμμετοχή σε ψηφιακά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, την έρευνα για τις σχολικές τους εργασίες. Η δυνατότητα Mobile Connect κάνει παιχνιδάκι τη σύνδεση και τον έλεγχο του κινητού από τον φορητό. Για συμμετοχή σε μάθημα μέσω τηλεδιάσκεψης, η webcam του φορητού έχει φίλτρο βελτιστοποίησης της εικόνας. Το συρόμενο κάλυμμα της κάμερας προσφέρει αυξημένη ασφάλεια.

Επιπλέον, η Dell διαθέτει ένα εξαιρετικό φάσμα λύσεων ΙΤ που επιτρέπουν σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς να υποστηρίξουν όλες τις διοικητικές τους διαδικασίες και να διασυνδεθούν με ασφάλεια με περιβάλλοντα και υπηρεσίες cloud ενώ ταυτόχρονα αποθηκεύουν και διαχειρίζονται το σύνολο των ψηφιακών δεδομένων τους.

Με τη μακρόχρονη εμπειρία της, την πλούσια γκάμα προϊόντων που ξεχωρίζουν με τις καινοτομίες τους καθώς και το εκτεταμένο δίκτυο έμπειρων συνεργατών, η Dell προσφέρει σήμερα τα προϊόντα, τις εφαρμογές, την υποστήριξη που κάνουν πραγματικότητα την ψηφιακή τάξη που θα «πάει» την εκπαίδευση στο επόμενο επίπεδο.