Η Company της Κύπρου

Η Company της Κύπρου

Φωτογραφίες που εμφανίζουν τον Νίκο Παππά να συναντάται σε καφέ της κυπριακής πρωτεύουσας με τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί την Κυριακή.

Σε αυτές απεικονίζονται ο τότε υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Κύπριο δικηγόρο, με τις πληροφορίες της εφημερίδας να αναφέρουν ότι η συνάντηση έλαβε χώρο στις 21 Μαΐου 2016 και στο ίδιο ακριβώς σημείο όπου ο επιχειρηματίας Σ. Μιωνής είχε ηχογραφήσει τον Ν. Παππά. Δηλαδή στο καφέ «Company» της λεωφόρου Σταυρού στην Λευκωσία, στην περιοχή Στρόβολος.

Σημειωτέον ότι ο κ. Παππάς είχε ταξιδέψει με τον κ. Αρτεμίου τρία χρόνια νωρίτερα στην Βενεζουέλα, χωρίς ποτέ να δοθούν διευκρινήσεις για το τι ακριβώς περιελάμβανε το συγκεκριμένο ταξίδι.

Σε κάθε περίπτωση ο δικηγόρος Αρ. Αρτεμίου φαίνεται να αποτελεί σημαντικό κομμάτι του παζλ μιας υπόθεσης διακίνησης πολλών κεφαλαίων. Διαδρομές χρήματος που αποτυπώνονται και στη μήνυση που κατέθεσε ο Χρ. Καλογρίτσας, ο αποκαλούμενος και «κόκκινος εργολάβος» και κυρίως μέσα από τα email που ανταλλάχθηκαν με την εταιρεία CCC και τους διαμεσολαβητές.

Ο τελευταίος άλλωστε έχει καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αναφέροντας ότι κυβερνητικοί παράγοντες και το Μέγαρο Μαξίμου επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γνώριζαν για την εικονική συμφωνία της εταιρείας του με την αλλοδαπών συμφερόντων εταιρεία CCC, από την οποία του δόθηκαν 3 εκ ευρώ για να μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.