7ος χρόνος, ημέρα 2059η
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

HΠΑ: «Η χώρα κινείται ξανά» δηλώνει ο Μπάιντεν για τις νέες θέσεις εργασίας

«Η χώρα κινείται ξανά» δηλώνει ο Μπάιντεν για τις νέες θέσεις εργασίας
AP Photo/Susan Walsh

Η σταθερή αύξηση των θέσεων εργασίας και η μείωση της ανεργίας είναι απόδειξη ότι το οικονομικό της κυβέρνησης σχέδιο λειτουργεί, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Tζο Μπάιντεν ανταποκρινόμενος στα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

«Καμία από αυτές τις επιτυχίες δεν έγινε τυχαία», δήλωσε ο Μπάιντεν σύμφωνα με το CNBC. «Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη συνεργασία του αμερικανικού λαού», όσον αφορά την χρήση μάσκας και τους εμβολιασμούς. «Και οφείλεται σε μέγιστο βαθμό στην τολμηρή δράση που αναλάβαμε με το Αμερικανικό Σχέδιο Διάσωσης», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στο τεράστιο νομοσχέδιο πακέτο μέτρων τόνωσης ύψους 900 δισ. δολ που υιοθέτησαν οι Δημοκρατικοί τον Μάρτιο.

«Η ακραία φτώχεια έχει μειωθεί και οι εμβολιασμοί έχουν επιταχυνθεί », δήλωσε ο Μπάιντεν προσθέτωντας  «Οι δουλειές και οι μισθοί έχουν αυξηθεί, η μεταποίηση ανεβάζει ταχύτητα, οι άνθρωποι που έχουν κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης είναι περισσότεροι και η εμπιστοσύνη των μικρών επιχειρήσεων έχει αποκατασταθεί. Η Αμερική κινείται ξανά».

Σημειώνεται ότι προστέθηκαν 559.000 θέσεις εργασίας τον Μάιο στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας.