Η βροχή διέκοψε την ορμή του Τσιτσιπά κόντρα στον Τζόκοβιτς

Η βροχή διέκοψε την ορμή του Τσιτσιπά κόντρα στον Τζόκοβιτς

Πατώντας το κορτ της Ρώμης για τον προημιτελικό της Παρασκευής (14/5) κόντρα στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήθελε να «απαντήσει» στις αγωνιστικές προβλέψεις που δεν ήταν υπέρ του. Αυτό που δεν κατάφερε, πάντως, ο Ελληνας τενίστας, ήταν να «νικήσει» τις μετεωρολογικές προβλέψεις... Ο μεγάλος αγώνας του με τον Νόβακ Τζόκοβιτς διακόπηκε δύο φορές λόγω βροχόπτωσης και μετά τη δεύτερη αποχώρηση των αθλητών, 20 λεπτά μετά την επανέναρξη, αποφασίστηκε η μετάθεσή του για το πρωί του Σαββάτου.

Η πρώτη διακοπή έγινε στις 3:15μ.μ. τοπική ώρα, με τον Τσιτσιπά να παίζει εξαιρετικά και να έχει πάρει προβάδισμα αρχικά με 4-3 στα γκέιμς. Ο 22χρονος έφτασε και στο 4-1 χάρη δύο μπρέικ (το ένα στο πρώτο γκέιμ της αναμέτρησης), πριν από την απάντηση του «Νόλε». Οι δύο αντίπαλοι έλαβαν εντολή να πάνε στα αποδυτήρια λόγω της έντονης βροχόπτωσης και επέστρεψαν έπειτα από 3,5 ώρες, στις 6:45μ.μ..

Παρά τα 13 αβίαστα λάθη του (ένα λιγότερο ο Τζόκοβιτς) πριν τη βροχή, ο Τσιτσιπάς δεν έδειξε επηρεασμένος από τη διακοπή και κατόρθωσε να κρατήσει δις το σερβίς του, φτάνοντας στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-4! Ο Σέρβος σέρβιρε πρώτος στο δεύτερο σετ και έκανε το 1-0, όμως ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε γρήγορα και με νέο μπρέικ πέτυχε το 2-1, πριν τον σταματήσει και πάλι η μπόρα.

Στις 8:05μ.μ. τοπική ώρα αποφασίστηκε η οριστική διακοπή και αναμένεται το νέο πρόγραμμα. Τσιτσιπάς και Τζόκοβιτς θα βρεθούν στο κορτ το πρωί του Σαββάτου και ο νικητής θα παίξει την ίδια μέρα με τον νικητή του προημιτελικού μεταξύ Σονέγκο – Ρούμπλεφ, ο οποίος δεν ξεκίνησε καν... Στον πρώτο ημιτελικό του Οπεν της Ιταλίας θα αγωνιστούν αργότερα το απόγευμα Ράφα Ναδάλ και Ρίλι Οπέλκα. Ο Ισπανός νίκησε 2-0 σετ (6-3, 6-4) τον Γερμανό Ζβέρεφ και ο Αμερικανός επικράτησε με 2-0 (7-5, 7-6) του Αργεντινού Ντελμπόνις.