ΓΔ: 911,83 0,41 (0,04 %)

Τζίρος: 11,86 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2013η
Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021

ΓΔ: 911,83 0,41 (0,04 %)

Τζίρος: 11,86 εκατ. €   RT

Η Βραζιλία «βράζει» και ο Μπολσονάρο… χαίρεται για τις διαδηλώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων 

Η Βραζιλία «βράζει» και ο Μπολσονάρο… χαίρεται για τις διαδηλώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων 

Την ώρα που η Βραζιλία σπάει κάθε αρνητικό ρεκόρ θανάτων από κορονοϊό, ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαίχ Μπολσονάρου εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι υποστηρικτές του πραγματοποιούν διαμαρτυρίες κατά των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

“Είναι λογικό να είμαι χαρούμενος”, δήλωσε ο Μπολσονάρου για τις διαμαρτυρίες κατά των μέτρων σε σχόλιά του που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Δείχνουν ότι οι άνθρωποι είναι ζωντανοί θέλουμε την ελευθερία μας, θέλουμε ο κόσμος να σέβεται το Σύνταγμά μας”, πρόσθεσε. την ίδια ημέρα που η Βραζιλία κατέγραφε ρεκόρ άνω των 90.000 νέων κρουσμάτων κορονοϊού σε ένα 24ωρο!

Το ρεκόρ στα νέα κρούσματα καταγράφηκε μία ημέρα μετά το ρεκόρ στους θανάτους από τον COVID-19, οι οποίοι ξεπέρασαν την Τρίτη τους 2.800.

Τις τελευταίες μέρες ο Μπολσονάρου διόρισε έναν καρδιολόγο για να γίνει ο τέταρτος υπουργός Υγείας της Βραζιλίας από τότε που ξέσπασε η πανδημία, αφού οι προκάτοχοι του και ιδιαίτερα ο δημοφιλής Λουίζ Ενρίκε Μαντέτα είχαν αποχωρήσει μετά από διαφωνίες για τη διαχείριση της κρίσης.

Προ ημερών, ο Μπολσονάρου είχε προκαλέσει εκ νέου αντιδράσεις όταν είχε δηλώσει "Αρκετά με την γκρίνια και το κλαψούρισμα. Πόσο καιρό θα κάθεστε στο σπίτι και θα κλείνετε τα πάντα; Κανείς δεν μπορεί να το ανεχθεί πλέον. Λυπούμαστε για τους θανάτους, ξανά, όμως χρειαζόμαστε μια λύση".

Ο άνθρωπος που είχε χαρακτηριστεί από μερίδα των μέσων ενημέρωσης ως "Τραμπ του Τροπικού" λόγω της διχαστικής ρητορικής του, απαξίωσης των θεσμών και των "παραδοσιακών" μέσων ενημέρωσης, έχει προκαλέσει  ένα ιδιότυπο "κίνημα ανυπακοής" κατά του κορονοϊού.

Την ίδια ώρα, δμοσκόπηση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από το ινστιτούτο Datafolha έδειξε ότι το 43% των Βραζιλιάνων κρίνει πως ο πρόεδρος Μπολσονάρο είναι “ο βασικός υπεύθυνος” για την επιδείνωση της υγειονομικής κατάστασης στη χώρα.