7ος χρόνος, ημέρα 2101η
Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021

Η Βουλγαρία θα λάβει ποσότητες από τα «εμβόλια αλληλεγγύης»

Η Βουλγαρία θα λάβει ποσότητες από τα «εμβόλια αλληλεγγύης»

Η Βουλγαρία θα λάβει περισσότερες από 1,2 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 που παρασκευάζουν οι BioNTech-Pfizer κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ.

Τα περισσότερα μέλη της ΕΕ συμφώνησαν αργά χθες το βράδυ να μοιραστούν τμήμα της προμήθειας των δέκα εκατομμυρίων εμβολίων των BioNTech-Pfizer με την Βουλγαρία, την Κροατία, την Εσθονία, την Λεττονία και την Σλοβακία--χώρες που όπως έκριναν το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Η Βουλγαρία, που έχει τον βραδύτερο ρυθμό εμβολιασμού στην ΕΕ, θα λάβει 1,26 εκατομμύρια δόσεις από τις 2,85 εκατομμύρια των αποκαλούμενων «εμβολίων αλληλεγγύης» που προορίζονται για τα πέντε μέλη της ΕΕ.

«Είναι μια ευχάριστη είδηση για εμάς και για ολόκληρη την Ευρώπη. Δείχνει ότι οι χώρες μέλη μπορούν να επιδείξουν αλληλεγγύη», ανέφερε ο Μπορίσοφ σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook.

Η βαλκανική χώρα επέλεξε τελικά να μην προμηθευτεί όλες τις δόσεις των εμβολίων κατά του κορονοϊού από την Pfizer και παρήγγειλε περισσότερα εμβόλια της AstraZeneca. Αντιμετωπίζει προβλήματα στις προμήθειες των εμβολίων που έχουν προκληθεί από τις περικοπές και τις καθυστερήσεις στις συμφωνηθείσες παραδόσεις από την AstraZeneca προς την ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ