ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1993η
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Η Black Friday στην Ελλάδα

Η Black Friday στην Ελλάδα

Η ώρα της Black Friday 2020 έφτασε με ταχείς ρυθμούς, και το παγκόσμιο κοινό μπορεί να δει πλέον τις μοναδικές εκπτώσεις σε χιλιάδες προϊόντα. Χωρίς διάθεση υπερβολής η Black Friday έχει γίνει θεσμός και στην ελληνική αγορά, με τα καταστήματα και το αγοραστικό κοινό να έχουν «αγκαλιάσει» την ημέρα αυτή. Η φετινή Μαύρη Παρασκευή θα έχει τη "σφραγίδα" των Public.

Να θυμίσουμε ότι η καταγεγραμμένη πλέον ιστορία της Black Friday ξεκίνησε στις ΗΠΑ κάποια στιγμή τη δεκαετία του 1960. Με το πέρασμα του χρόνου καθιερώθηκε ως η Παρασκευή που ακολουθεί την ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες (τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου). Φέτος η Black Friday έχει οριστεί για τις 27 Νοέμβρη.

Σε κάθε περίπτωση, για μια ακόμα χρονιά, επιχειρήσεις και καταναλωτές υποδέχονται την ημέρα αυτή με τον δέοντα ενθουσιασμό. Και γιατί όχι, άλλωστε, καθώς όλες τις προηγούμενες χρονιές η κίνηση τόσο στα καταστήματα όσο και στο online ήταν εξαιρετικά αυξημένη, με τα ρεκόρ εκπτώσεων να καταρρίπτονται το ένα πίσω από το άλλο.

Οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης από την πλευρά τους προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις στις τιμές που τραβούν την προσοχή του κοινού. Ακριβώς όπως κάθε χρόνο, οι εκπτώσεις στα ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη είναι σημαντικές, αποτελώντας την κινητήριο δύναμη. Και βέβαια, συμπαρασύρουν στον «χορό» των εκπτώσεων και τα υπόλοιπα ήδη. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως αυτός ο πανικός των εκπτώσεων στην Ελλάδα άγγιξε ακόμα και επιχειρήσεις όπως τα ζαχαροπλαστεία και τους φούρνους.

Κρίνοντας από τα στοιχεία των προηγούμενων ετών, ο τζίρος των καταστημάτων σημείωσε σημαντική αύξηση, στις περισσότερες κατηγορίες καταστημάτων, αφήνοντας την υπόσχεση για ακόμα καλύτερες πωλήσεις και για το τρέχον έτος. Και φέτος λοιπόν, ακόμα περισσότερα καταστήματα και κοινό αναμένεται να συμμετάσχουν σε αυτή τη γιορτή του εμπορίου.

Από την άλλη πλευρά, η φετινή είναι μια ιδιαίτερη χρονιά από κάθε άποψη. Η συνεχιζόμενη επιδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει δραστικά το τοπίο της αγοράς όσο και τις αγοραστικές μας συνήθειες εν γένει. Ο παράγοντας ασφάλεια, οι αποστάσεις, οι μάσκες και το συνολικό πλαίσιο διαμορφώνουν μια πρωτόγνωρη για τα παγκόσμια και ελληνικά δεδομένα κατάσταση, στην οποία καλούμαστε όλοι μας να συμμορφωθούμε.

Η στροφή στις online αγορές αποτελεί μονόδρομο για τους περισσότερους καταναλωτές και επιχειρήσεις, καθώς προσφέρει την απαιτούμενη ασφάλεια, δίχως να υπολείπεται στο παραμικρό όσον αφορά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Να θυμίσουμε πως, η φετινή Μαύρη Παρασκευή ξεκίνησε online νωρίτερα.

Και στις Black Friday online αγορές το Public αναμένεται να πρωτοπορήσει και να ξεχωρίσει. Μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη σελίδα του public.gr για την ημέρα, θα μπορείς να επιλέξεις μεταξύ χιλιάδων Black Friday προσφορών και με λίγα μόλις κλικ να αποκτήσεις αυτό που πάντα επιθυμούσες στην πιο ανταγωνιστική Black Friday τιμή της αγοράς, με ασφάλεια και αξιοπιστία.

Την φετινή, λοιπόν, Black Friday online edition ήρθε η ώρα να αποκτήσεις κάποια από τα κορυφαία προϊόντα τεχνολογίας, το laptop ή τα περιφερειακά που χρειάζεσαι για τη δουλειά ή τις σπουδές των παιδιών, αλλά και smartphones για όλες τις ανάγκες. Στην κατηγορία είδη σπιτιού & smartLiving θα βρεις τα πάντα για το σπίτι, ενώ είναι ευκαιρία να τσεκάρεις και στις κατηγορίες sports & fitness, για άσκηση στο σπίτι, αλλά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας & ομορφιάς, εκπτώσεις & ευκαιρίες σε βρεφικά είδη, αλλά και μόδα για τον άνδρα & τη γυναίκα.