Η Βιρχίνια Τορεσίγια νίκησε τον καρκίνο και γύρισε στα γήπεδα!

Η Βιρχίνια Τορεσίγια νίκησε τον καρκίνο και γύρισε στα γήπεδα!

Οι πονοκέφαλοι και οι ενοχλήσεις στην σπονδυλική στήλη, τον περασμένο Μάιο, δεν προκάλεσαν απλώς ανησυχία, αλλά και ένα συναίσθημα που δεν είχε βιώσει ποτέ. Δέκα μήνες αργότερα, ωστόσο, η Βιρχίνια Τορεσίγια ένιωσε την απίστευτη συγκίνηση της επιστροφής της στην ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών της Ατλέτικο Μαδρίτης, έχοντας νικήσει στον σπουδαιότερο αγώνα της ζωής της. Η 26χρονη διεθνής παίκτρια από την Ισπανία κέρδισε τον καρκίνο και φόρεσε και πάλι τη φανέλα και τα παπούτσια της!

Η διάγνωση από τις εξετάσεις της περασμένης άνοιξης έμοιαζαν με «χτύπημα» για την Τορεσίγια. Ο γιατρός τής είπε με απλά λόγια ότι ο όγκος στον εγκέφαλο απαιτούσε άμεση επέμβαση... Στις 21 Μαΐου πέρασε την πόρτα του χειρουργείο σε κλινική στην Παμπλόνα και όταν έλαβε εξιτήριο, ανάρτησε ένα βίντεο στο Instagram πως «όλα πήγαν καλά».

Η πρώην παίκτρια της Μπαρτσελόνα πρόσθεσε στο βίντεό της ότι «ο όγκος δεν ήταν μικρός και ενδεχομένως υπήρχε για πολύ καιρό. Δεν φανταζόμουν ποτέ πως κάτι τέτοιο θα συμβεί σε μένα. Η εγχείρηση ήταν το μοναδικό μονοπάτι που θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε». Η Ισπανίδα ευχαρίστησε την Ατλέτικο «για τη στήριξή της και είμαι έτοιμη να αρχίσω την αποθεραπεία μου».

Ο μακρύς δρόμος που χρειάστηκε να διαβεί, όμως, την έφερε και πάλι στο ασφαλές και αγαπημένο μέρος της, στο γήπεδο. Η Βιρχίνια Τορεσίγια, η οποία αρχικά υποχρεώθηκε να αφήσει το ποδόσφαιρο και να ζήσει με την πιθανότητα να μην αγωνιστεί ξανά, επέστρεψε στις προπονήσεις της Ατλέτικο, με τις συμπαίκτριές της να την χειροκροτούν παραταγμένες σε δύο σειρές!

Η Τορεσίγια εμφανίστηκε ανάμεσά τους συγκινημένη και παρότι γνωρίζει πως έχει ακόμη μεγάλη διαδρομή ωσότου παίξει και πάλι σε επίσημο ματς, τόνισε στις συμπαίκτριές της πως «ήδη έχω ξεκινήσει να ανεβάζω ρυθμούς και ελπίζω την επόμενη σεζόν να είμαι ξανά δίπλα σας». Στους λογαριασμούς της, μετά και τις χημειοθεραπείες, έγραψε επίσης ότι «νίκησα στον δυσκολότερο και σημαντικότερο αγώνα της ζωής μου... Ο εφιάλτης πέρασε και είμαι χαρούμενη για ό,τι θα μου προσφέρει η ζωή. Ελπίζω η μάχη μου να γίνει παράδειγμα για όσους βιώνουν αντίστοιχα δύσκολες συνθήκες».