Η Beyond Europe, οι αφίσες και η απόγνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η Beyond Europe, οι αφίσες και η απόγνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε απόγνωση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ που αναζητεί διαρκώς τρόπους για να αποδομήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, αλλά στο τέλος εκτίθεται. Τελευταίο παράδειγμα η ανάρτηση του Δημήτρη Ραπίδη, στενού συνεργάτη του Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος σήκωσε στο twitter αφίσα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ένδειξη «καταζητείται». Ίσως δεν είδε ποιοι βρίσκονται πίσω από την κίνηση αυτή η οποία έγινε στη Γερμανία και στρέφεται κατά της Άγκελα Μέρκελ και άλλους πολιτικούς.

Ο επικεφαλής της «Bridging Europe» της μιας εκ των δύο εταιρείων (η άλλη ήταν η Vox Pop) που έδειχναν τον Τσίπρα να αλλάζει το... παιχνίδι πριν τις εκλογές και που πρόσφατα μάλιστα σε έρευνα έδειξε τους πολίτες να μη στηρίζουν και τόσο την κυβέρνηση, ανάρτησε τις αφίσες κάνοντας λόγο για «διεθνή διασυρμό». Υιοθεέησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το... " event" της αφισοκόλλησης αλλά και το περιεχόμενό της.

Μάλιστα έγραψε σε σχετική ανάρτηση ότι «στους δρόμους της Γερμανίας «καταζητείται» ο Έλληνας Πρωθυπουργός για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Μόρια και τις εξευτελιστικές συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων. Διεθνής διασυρμός».

Το event θυμίζει εποχές προ του 2015 και παραπέμπει στις πλατείες με τις κρεμάλες. Τότε που στην Αθήνα η αφισοκόλληση περιελάμβανε φωτογραφίες πολιτικών και δημοσιογράφων που καταζητούνταν ως «γερμανοτσολιάδες»

Αυτό που ενδεχομένως «δεν πρόσεξε» ο στενός συνεργάτης του Δημήτρη Παπαδημούλη και πάλαι ποτέ δημοσκόπος, εκ των συνεργαζόμενων με τον Χριστόφορο Βερναρδάκη, ήταν ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτή την αφισοκόλληση που αναγράφει ως καταζητούμενους Ευρωπαίους πολιτικούς με αφορμή την κατάσταση στην Μόρια και οι οποίοι την περίοδο 2015 -2019 δεν είχαν διαπιστώσει καμία «απάνθρωπη συνθήκη».

Πίσω από το event βρίσκεται η ...Ums Ganze, μια αντιεξουσιαστική οργάνωση στη Γερμανία και την Αυστρία που υποστηρίζεται από την Beyond Europe στην οποία μέλη της μεταξύ άλλων είναι από την Ελλάδα η Αντιεξουσιαστική Κίνηση (ΑΚ) και από την Κύπρο η Συσπείρωση Ατάκτων.

Η Beyond Europe πραγματοποιεί διαφόρου τύπου ανάλογες ενέργειες. Η συγκεκριμένη που επιχειρήθηκε να κυκλοφορήσει μέσω sosial media και τη βοήθεια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αφορά τους Ευρωπαίους ηγέτες και το κεντρικό σύνθημα της είναι «EVACUATE MORIA. SHUT DOWN CAPITALISM».

Δυστυχώς μπροστά στην απόγνωση και την ένδεια θέσεων και πολιτικού λόγου τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν τις εντυπώσεις. Ακόμη και αν αυτές προέρχονται από χώρους εκτός Δημοκρατικού τόξου.