Η Β. Θάνου ζητά φοροαπαλλαγή 25% σε εισόδημά της

Η Β. Θάνου ζητά φοροαπαλλαγή 25% σε εισόδημά της

Η νομική σύμβουλος του Γραφείου του πρωθυπουργού και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, με αίτηση κατά του προϊσταμένου της ΔΟΥ Αμαρουσίου ζητά την φοροαπαλλαγή κατά 25% του ακαθαρίστου εισοδήματος της για το οικονομικό έτος 2011-12.

Η αίτηση της Βασιλικής Θάνου, η οποία συζητήθηκε στο Μισθοδικείο, στρέφεται κατά του προϊσταμένου της ΔΟΥ Αμαρουσίου, με την οποία ζητεί την ανάκληση του καταλογισμού φόρου εισοδήματος των αποδοχών της που της επιβλήθηκε κατά ποσοστό 25% επί του ακαθαρίστου συνολικού φόρου για ένα έτος. 

Κύκλοι που έχουν γνώση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι η απόφαση που θα εκδοθεί θα είναι θετική υπέρ της, λόγω της έως τώρα πάγιας νομολογίας του Μισθοδικείου, πάνω στο ζήτημα της φοροαπαλλαγής του 25%.

Σημειώνεται ότι Βασιλική Θάνου επικαλείται την υπ΄ αριθμ. 89/2013 απόφαση του Μισθοδικείου, που έχει κρίνει ότι οι δικαστές και οι εισαγγελείς δικαιούνται, όπως και οι βουλευτές, να έχουν αφορολόγητο το 25% των ακαθαρίστων αποδοχών τους.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι η φοροαπαλλαγή αυτή, τόσο για τους βουλευτές όσο και για τους δικαστές, έχει καταργηθεί, με μεταγενέστερη νομοθετική ρύθμιση.

Το Μισθοδικείο, μετά την συζήτηση επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του η οποία αναμένεται, λόγω της πάγιας νομολογίας του στο θέμα αυτό, να είναι θετική για την Βασιλική Θάνου.