7ος χρόνος, ημέρα 2095η
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Η άρση της καραντίνας αυξάνει τις κρατήσεις έως 400% - Πιο ευνοημένη η Ελλάδα

Η άρση της καραντίνας αυξάνει τις κρατήσεις έως 400% - Πιο ευνοημένη η Ελλάδα
AP Images

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να μην υποχρεώνει σε αυτοαπομόνωση όσους εμβολιασμένους ταξιδιώτες επιστρέφουν από χώρες της «πορτοκαλί λίστας», μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, εκτίναξε τις κρατήσεις, σύμφωνα με στοιχεία των βρετανικών αεροπορικών εταιρειών.

Η Easy Jet έκανε λόγο για αύξηση της τάξης του 400%. Ενώ οι κρατήσεις ειδικά για την Ελλάδα τριπλασιάστηκαν, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο «Sky News». Η εταιρεία «Τόμας Κουκ» ανέφερε ότι, τις τελευταίες ώρες οι κρατήσεις εισιτηρίων για τις πορτοκαλί χώρες έχουν διπλασιαστεί.

Πιο κερδισμένη η Ελλάδα

Εκπρόσωπός της διευκρίνισε, μιλώντας στο «Sky News» ότι η Ελλάδα είναι η πιο κερδισμένη από την «πορτοκαλί οικογένεια» καθώς οι κρατήσεις της τελευταίες στιγμής με προορισμό τη χώρα έχουν τριπλασιαστεί.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων ότι πλέον δεν χρειάζεται η αυτοαπομόνωση των Βρετανών τουριστών που επιστρέφουν από πορτοκαλί χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και άλλες.

Ποιά είναι η βρετανική «Ημέρα Ελευθερίας»
 

Aπό τις 19 Ιουλίου, «Ημέρα Ελευθερίας» για τους Βρετανούς αίρονται περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού, μεταξύ των οποίων και η υποχρέωση καραντίνας για όσους απολαμβάνουν τις διακοπές τους σε χώρες της «πορτοκαλί λίστας».

Το νέο μέτρο ισχύει για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς ή για όσους είναι κάτω των 18 ετών. Πριν την επιστροφή στην πατρίδα τους ωστόσο, οι Βρετανοί τουρίστες θα πρέπει να έχουν κάνει τεστ, ενώ θα υποβάλλονται σε μοριακό έλεγχο κατά την άφιξη στη χώρα τους.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, πλέον θα ισχύουν για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες όσα ισχύουν για όσους επιλέγουν να κάνουν διακοπές σε χώρες που ανήκουν στην «πράσινη λίστα», δηλαδή χώρες χαμηλού κινδύνου όσον αφορά στα κρούσματα.

Διαβάστε ακόμη: 

- Αυτός είναι ο χάρτης των ανεμβολίαστων