Η απίστευτη ελαφρότητα της αντιπολίτευσης και ο ΣΥΡΙΖΑ TRAVEL

Η απίστευτη ελαφρότητα της αντιπολίτευσης και ο ΣΥΡΙΖΑ TRAVEL

Χιλιάδες μίλια και εκατομμύρια ευρώ κόστος κατέγραψε στη θητεία του ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλέξης Τσίπρας και υπουργοί έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, ενώ ο συγκυβερνήτης πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας χρησιμοποιούσε στρατιωτικό ελικόπτερο για τις μετακινήσεις του. Και όμως σήμερα το σχόλιο από την Κουμουνδούρου αφορούσε στον τρόπο που μετακινήθηκε ο Πρωθυπουργός το διήμερο.

Έχοντας μετατρέψει τα κρατικά μέσα σε… ταξί τα κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν τώρα να εγείρουν θέμα για τον πρωθυπουργό όταν τα ίδια, όπως και για όλες τις δεσμεύσεις τους, ξέχασαν τις υποσχέσεις για κατάργησή τους, ακόμη και για πώληση προκειμένου τα έσοδα να χρησιμοποιηθούν για το κοινό καλό.

Τα τρία πρωθυπουργικά αεροσκάφη για την τριετία 2015 – 2018 ξεπέρασαν σε αριθμό πτήσεων όλες τις προηγούμενες χρονιές. Ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ακόμη και για ταξίδια που δεν είχαν ανακοινωθεί, όπως για παράδειγμα αυτό στο Παρίσι για να συναντηθεί με εκπροσώπους του οίκου Ρότσιλντ που στη συνέχεια συνεργάστηκαν με την κυβέρνησή του.

Και στο εσωτερικό όμως ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ακόμη και για μετακινήσεις που είχαν περισσότερο κομματικές υποχρεώσεις. Προεκλογικά μόνο το 2019 μπήκε σε πτήσεις της γραμμής, όπως αυτή για τα Ιωάννινα που έγινε αντικείμενο σχολιασμού αφού δήλωσε σε επιβάτη πως «δεν συνηθίζω να παίρνω το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο εσωτερικό». Λίγες ημέρες μετά αυτοδιαψεύστηκε παίρνοντας το πρωθυπουργικό για να επιστρέψει στην Αθήνα από την Καβάλα.,.

Το μενού δε στα ταξίδια ξεπερνούσε την ανάγκη της σίτισης και άγγιζε επίπεδε εστιατορίων με πολλές βραβεύσεις. Ψάρι, φιλέτο σχάρας, σολομός, γαριδομακαρονάδα αλλά και κάλυψη των αναγκών των χορτοφάγων στο μενού ενώ και το πρωινό είχε μανιτάρια ομελέτες αυγά scrabble και άλλα πολλά

Ο Πάνος Καμμένος φέρεται να διέθετε μονίμως ένα στρατιωτικό ελικόπτερο και μάλιστα αναλάμβανε ο ίδιος τον ρόλο του χειριστή. Οι μετακινήσεις του έγιναν αντικείμενο σχολιασμό αφού στις Ένοπλες Δυνάμεις γινόταν λόγος όχι μόνο για παράτυπη χρήση, αφού αναλάμβανε και τον χειρισμό, αλλά και για υπέρμετρη σε βαθμό που να προκαλεί αντιδράσεις σε ανώτατο επίπεδο.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χρησιμοποίησε αρκετές φορές το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ενώ και ο Νίκος Κοτζιάς και εκ του ρόλου του ως υπουργός εξωτερικών το προτίμησε αποφεύγοντας τις πτήσεις της γραμμής.

Σε κάθε περίπτωση το σχόλιο της Κουμουνδούρου που έγινε με αφορμή δημοσίευμα του documento δεν ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα, παρά τη δυνατότητα που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός να κάνει χρήση των κρατικών μέσων.

Οι μετακινήσεις του Κυρ. Μητσοτάκη

Όπως ανέφερε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο και μιας ιδιωτικής επίσκεψης (συναντήθηκε με τον Τόμ Χανκς και τη σύζυγό του και τους παρέδωσε επί τη ευκαιρία τα ελληνικά τους διαβατήρια) μετακινήθηκε με την πτήση της γραμμής από την Αθήνα στην Πάρο.

Εν συνεχεία μετακινήθηκε στην Αντίπαρο απ΄όπου την Κυριακή αναχώρησε για την Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο. Η παρουσία του δεν στην εκδήλωση της Επιδαύρου, σε μια παράσταση που μεταδόθηκε ως πολιτιστικό δρώμενο της χώρας σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω διαδικτύου συνδεόταν και με τον θεσμικό του ρόλο. Κυρίως ως προς την παρουσία του σε αυτή την παράσταση.

Ποιος μιλάει

Σε κάθε περίπτωση το να θέτει σχετικό θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί εύλογα απορίες. Και ενώ κανείς δεν θέτει θέμα συγκριτικό, (και οι άλλοι τα ίδια έκαναν) τουλάχιστον ως προς την τήρηση των διαδικασιών η παρούσα κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν δείξει πως δεν προτίθενται να ξεπεράσουν τα πλαίσια της λογικής.

Άλλωστε στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος ήταν με τον Νίκο Παππά ο Αλέξης Τσίπρας σε ένα από τα δεκάδες ταξίδια, στην αρχή της θητείας στο Μέγαρο Μαξίμου, όταν ο πρώτος φέρεται να εκθείασε τα καλά της διακυβέρνησης και τα μεγαλεία το οποία ζούσαν...

Ο δε σχολιασμός των μετακινήσεων του πρωθυπουργού επιβεβαιώνει την απίστευτη ελαφρότητα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση επιλέγοντας μια θεματολογία που απέχει της καθημερινότητας. 

Είναι χαρακτηριστική η στάση και στο θέμα της ελληνοτουρκικής κρίσης όπου στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμως δήλωσαν ότι ο Ερντογάν δεν θα τα έκανε αυτά αν ήταν ο Τσίπρας...