«Η ανάπτυξη που δρομολογείται θα αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες, κανείς να μη μένει πίσω»
Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη - Κ. Σακελλαροπούλου

«Η ανάπτυξη που δρομολογείται θα αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες, κανείς να μη μένει πίσω»

Στο πεδίο της οικονομίας και τη θετική πορεία της χώρας στις επενδύσεις αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της μηνιαίας ενημέρωσης του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο Κυρ. Μητσοτάκης, με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση του με τον διευθύνοντας σύμβουλο, Τζέιμι Ντάιμον μίας από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο, της JP Morgan, για την επένδυση της σε ελληνική επιχείρηση δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές αυτής της επένδυσης και χαρακτήρισε «έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης» στην ελληνική οικονομία. 

Ο πρωθυπουργός όμως αναφέρθηκε κυρίως στο οικονομικό περιβάλλον το όποιο βρίσκεται η Ελλάδα και υπογράμμισε πως «το πρώτο μέλημα των πολιτών σήμερα είναι η ακρίβεια» σχολιάζοντας πως αν και στην πραγματικότητα είναι «μία εισαγόμενη ακρίβεια, αποτέλεσμα πληθωριστικών πιέσεων προερχόμενων από τις ανατιμήσεις στην αγορά της ενέργειας, υποχρέωση της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη η οποία δρομολογείται, να αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες, κανείς να μη μένει πίσω». 

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη στήριξη των Ελλήνων πολιτών σημειώνοντας πως «το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών στηρίζεται με δύο τρόπους, μέσω της μείωσης των φόρων που αποτελεί αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης αυτής, το έχουμε αποδείξει εξάλλου και θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε σε αυτή την πορεία, αλλά και της αύξησης των μισθών». Μάλιστα, επανέλαβε και τη δέσμευση της κυβέρνησης τη 1η Μαΐου για επιπλέον αύξηση του κατώτατου μισθού σε σχέση με αυτήν την οποία ήδη εφαρμόστηκε από την 1η Ιανουαρίου.

Τέλος, ο Κυρ. Μητσοτάκης σημείωσε πως είναι «πολύ αισιόδοξος για τις μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και είναι πάντα θετικό όταν αυτή η αισιοδοξία αντανακλάται και στις επιλογές που κάνουν σημαντικοί ξένοι επενδυτές οι οποίοι για να επενδύσουν στην Ελλάδα αυτά τα κεφάλαια σημαίνει ότι και αυτοί εμπιστεύονται τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλιώς προφανώς δεν θα προχωρούσαν σε τέτοιες κινήσεις», αναφερόμενος στην επένδυση της JP Morgan. 

«Έχουμε τις επιχειρήσεις startups, έχουμε νέους ανθρώπους με νέες δεξιότητες, δίνονται οι δυνατότητες δηλαδή πέρα από την επιχειρηματικότητα και την είσοδο κεφαλαίων στη χώρα την οποία δεν υποτιμώ καθόλου, να δοθεί η ευκαιρία σε ανθρώπους να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Ιδίως τη νέα γενιά η οποία έχει πάρα πολλά να προσφέρει και πλήττεται φυσικά περισσότερο από την ανεργία.

Επομένως, όλα αυτά είναι προς τη θετική κατεύθυνση θα έλεγα», απάντησε η κ. Σακελλαροπούλου ενώ τόνισε πως «στο θέμα της Οικονομίας η ελληνική κοινωνία αναμετρήθηκε με μεγάλες δυσκολίες σε μια δεκαετή κρίση και στη συνέχεια με την πανδημία, πέρα από τις σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, έχουμε βαριές, δυσμενέστατες συνέπειες και στην κατάσταση της οικονομίας. Επομένως, κάθε κίνηση επιχειρηματική που αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία είναι ευπρόσδεκτη και ελπιδοφόρα όχι μόνο για την κατάσταση της οικονομίας αλλά για το κοινωνικό σύνολο».