Η Αmazon έρχεται στην Ελλάδα - Συνάντηση με Μητσοτάκη

Η Αmazon έρχεται στην Ελλάδα - Συνάντηση με Μητσοτάκη

Ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στις 9:30 με στελέχη της Amazon Web Services, με αντικείμενο τη μεγάλη επένδυση  που ετοιμάζει η εταιρεία στη χώρα μας για υπηρεσίες cloud. Υπενθυμίζεται η συνέντευξη που είχε δώσει ο Przemek Szuder, General Manager της Amazon Web Services στο Liberal Markets, όπου είχε υπογραμμίσει την πρόθεση του πολυεθνικού κολοσσού να επεκτείνει τη δραστηριότητά του στην Ελλάδα.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και οι Υπουργοί Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκρέτσος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ελλάδα είναι μια από τις 21 χώρες παγκοσμίως και 11 ευρωπαϊκές που επέλεξε η Amazon Web Services να επενδύσει και προσφέρει με αυτό τον τρόπο το συνδυαστικό πακέτο υπηρεσιών πληροφορικής, αποθήκευσης δεδομένων και βάσεων δεδομένων. 

Όπως φαίνεται μετά τις Pfizer, Microsoft, Digital Realty και άλλων πολυεθνικών εταιρειών, ήρθε η σειρά της Amazon να επεκτείνει την παρουσία της στην Ελλάδα.  Η Amazon Web Services διαθέτει πάνω από το 45% της αγοράς cloud διεθνώς, με συνολικά έσοδα στο τρίτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους το αστρονομικό ποσό των…11,6 δισ. δολαρίων.  

Η νέα επένδυση εντάσσεται στον επενδυτικό σχεδιασμό της εταιρείας για τη δημιουργία 30 νέων τοπικών ζωνών και ανακοινώθηκε επίσημα από τον πολυεθνικό κολοσσό στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου της Amazon Web Services.Μεσω αυτών των επενδύσεων θα  δοθεί λύση στην αύξηση της ζήτησης του cloud. 

«Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την πελατειακή μας βάση στην Ελλάδα. Η αγορά cloud αναπτύσσεται ραγδαία στη χώρα και στόχος μας είναι να ικανοποιήσουμε τους πελάτες μας. Οργανισμοί μετασχηματίζονται και μεταφέρουν κρίσιμες εφαρμογές τους στο AWS. Εταιρείες ζητούσαν εδώ και καιρό τη τεχνογνωσία μας, όχι από απόσταση, αλλά από το μέρος που δραστηριοποιούνται. Μέσα από την υποστήριξη της AWS στους πελάτες μας, βοηθούμε τις επιχειρήσεις να συνεχίσουν το ταξίδι τους στο cloud» δήλωνε στο Liberal Markets τον περασμένο Ιανουάριο ο Przemek Szuder,  General Manager Central & Eastern Europe της AWS.

O ίδιος μάλιστα ανέφερε τότε, πως «σε βάθος χρόνου μπορείτε να περιμένετε ότι θα έχουμε AWS cloud υποδομές («AWS Region»)». Φαίνεται πως ο χρόνος ήρθε και αύριο θα μάθουμε τα ακριβή σχέδια του πολυεθνικού κολοσσού για την Ελλάδα.