Η Ακρόπολη διαφημίζει την Ελλάδα ανά τον κόσμο

Η Ακρόπολη διαφημίζει την Ελλάδα ανά τον κόσμο

Στο επίκεντρο της προσοχής όλων των μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων και δικτύων του πλανήτη βρίσκεται η χώρα μας από το πρωί, καθώς η Ακρόπολη άνοιξε έπειτα από δύο μήνες. Η εικόνα της Ελλάδας που θέλουμε να στείλουμε σε όλο τον κόσμο, της Ελλάδας που αντιμετώπισε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα την πανδημία και τώρα προσφέρεται για ασφαλείς διακοπές και ονειρεμένα ταξίδια, γέμισε από το πρωί τις οθόνες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η συμβολική κίνηση της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελαροπούλου να επισκεφθεί την Ακρόπολη των Αθηνών και η δουλειά που είχε γίνει όλες αυτές τις μέρες από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και τους συνεργάτες της, συγκέντρωσαν τις κάμερες και δι’ αυτών έστειλαν στα πέρατα της οικουμένης το μήνυμα ότι η πατρίδα μας είναι εδώ και τους περιμένει.

Η ΠτΔ στη δήλωσή της περιέλαβε τον στίχο του Σεφέρη «λίγο ακόμα, να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα» διερμηνεύοντας τα αισθήματα των Ελλήνων, οι οποίοι κάνουν τα πάντα προκειμένου η επόμενη μέρα στην πατρίδα μας να φέρει κοντά μας επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Η Ακρόπολη, όπως και όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι, άνοιξαν με ειδικά μέτρα προστασίας εργαζομένων και επισκεπτών, κάτι που αυξάνει το αίσθημα ασφάλειας το οποίο θέλουμε να εκπέμψουμε.

Η κυβέρνηση φρόντισε να τύχουν ειδικής ξενάγησης από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη όλα τα συνεργεία διεθνών και εγχώριων μέσων μαζικής ενημέρωσης στον Ιερό Βράχο. Η υπουργός πέρασε πολλές ώρες μιλώντας για την Ιστορία μας και για την Κληρονομιά μας σε ξένους δημοσιογράφους. Σε συνδυασμό με την μαγευτική ομορφιά των μνημείων, όλα οδήγησαν σε μεγάλη διαφήμιση για την οποία μάλιστα το ελληνικό κράτος δεν πλήρωσε ούτε λεπτό του ευρώ.

Δεν είναι μόνο ο τουρισμός που ελπίζουμε πως θα ωφεληθεί από αυτή την τόσο θετική προβολή της χώρα μας μέσω της Ακρόπολης, είναι γενικά και η εικόνα της Ελλάδας προς το εξωτερικό, ως μιας χώρας που ξέρει να κερδίζει στοιχήματα με τον εαυτό της και να στέκεται όρθια μέσα σε μια παγκόσμιου βεληνεκούς καταστροφή. Θετικό για τη στήριξη οποιασδήποτε δραστηριότητας της χώρας μας από το εξωτερικό.

Σημειώνεται πως πριν το επίσημο άνοιγμα της Ακρόπολης, το αμερικανικό δίκτυο ABC είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη:

Βίντεο από τους πρώτους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου μετά από δύο μήνες:

Διαβάστε ακόμα:

Τα διεθνή ΜΜΕ για το άνοιγμα της Ακρόπολης μετά από δύο μήνες

Κ. Σακελλαροπούλου: Αυτό το μνημείο θα συνεχίσει να εμπνέει ολόκληρο τον κόσμο

Άνοιξαν οι αρχαιολογικοί χώροι σε όλη την Ελλάδα

Λ. Μενδώνη: Με μέτρα προστασίας η λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων