Η άφιξη εμβολίου κατά του Covid-19 θα ανανεώσει το ενδιαφέρον για μετοχές που έχουν πληγεί

Η άφιξη εμβολίου κατά του Covid-19 θα ανανεώσει το ενδιαφέρον για μετοχές που έχουν πληγεί

Οι επενδυτές, ενόψει της επικείμενης άφιξης ενός εμβολίου κατά του Covid-19, αρχίζουν να αγοράζουν μετοχές τραπεζών και industrials, αναμένοντας εντυπωσιακή αναθέρμανση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών, παρόλο που αρκετοί παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

Η ανάπτυξη κάποιου είδους προστασίας από τον νέο κορονοϊό θεωρείται η μεγαλύτερη ελπίδα να σταματήσει η πανδημία και αποτελεί το πρώτο ζήτημα που απασχολεί τους διαχειριστές χρημάτων που αναμένουν την επόμενη μεγάλη αλλαγή στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Καθώς η ένταση σχετικά με τις αμερικανικές εκλογές καταλαγιάζει, οι επενδυτές ετοιμάζονται τώρα για καλά νέα από το μέτωπο των εμβολίων, που πιστεύουν ότι είναι πλέον ζήτημα χρόνου.

«Θα πρόκειται για κάτι τεράστιο», δηλώνει ο Στούαρτ Όκλεϊ, στέλεχος της Nomura στο Λονδίνο. «Αν υπάρξει εμβόλιο, θα δούμε να εκδηλώνεται όλη αυτή η ζήτηση που έχει υποστεί πίεση».

Από τα περίπου 45 εμβόλια που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους, αυτά της Pfizer και της Moderna θεωρούνται τα πιο πιθανά να λάβουν ρυθμιστική έγκριση φέτος, με το εμβόλιο της AstraZeneca να βρίσκεται πολύ κοντά επίσης.

Οι επενδυτές έχουν το βλέμμα τους συγκεντρωμένο πέρα από το αναμενόμενο «ράλι του ενθουσιασμού», σε μετοχές που θα επωφεληθούν μακροπρόθεσμα και σε ευκαιρίες short-selling.

Πηγή: Reuters