Η Apple έγραψε ιστορία: Έγινε η πρώτη εταιρεία που φθάνει το 1 τρισ. δολάρια

Πέμπτη 02 Αυγούστου 2018, 21:18
-A +A
Η Apple έγραψε ιστορία: Έγινε η πρώτη εταιρεία που φθάνει το 1 τρισ. δολάρια

Η Apple έγινε σήμερα η πρώτη εταιρεία στην ιστορία της Wall Street που έφθασε σε χρηματιστηριακή αξία το 1 τρισ. δολάρια. Όπως αναφέρει το Reuters, η εταιρεία που ίδρυσαν ο Στιβ Τζομπς και Στίβεν Βόζνιακ κατάφερε τα τελευταία 10 χρόνια -κυρίως χάρη στο iPhone- να πραγματοποιήσει μια φρενήρη ανάπτυξη και να μετατραπεί, από μια εταιρεία εξειδικευμένη σε προσωπικούς υπολογιστές, σε έναν παγκόσμιο κολοσσό στους τομείς της ψυχαγωγίας και της επικοινωνίας.

Η Amazon -με την οποία η Apple κονταροχτυπιόταν το τελευταία διάστημα για το ποια θα φθάσει το 1 τρισ. δολάρια- έχει αξία περίπου 900 δισ. δολαρίων, ενώ η Google και η Microsoft πάνω από 800 δισεκατομμύρια.

Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού σημείωσε άλμα 2,8% στα 207,05 δολάρια, ανεβάζοντας στο 9% τα συνολικά κέρδη από την Τρίτη, όταν ανακοίνωσε αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου.

Χθες, η Apple ανακοίνωσε πως τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 17% και διαμορφώθηκαν στα 53,3 δισ. δολάρια με τα καθαρά κέρδη να ενισχύονται κατά 32% και να φθάνουν στα 11,5 δισ. δολάρια.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε το καλύτερο τρίτο τρίμηνο στην ιστορία της εταιρείας και το τέταρτο συνεχές τρίμηνο με διψήφια αύξηση εσόδων» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ κατά την παρουσίαση των οικονομικών μεγεθών.

Για το τέταρτο τρίμηνο η εταιρεία προβλέπει έσοδα μεταξύ 60 δισ. και 62 δισ. δολαρίων και λειτουργικές δαπάνες που θα κυμανθούν μεταξύ 7,95 δισ. και 8.05 δισ. δολαρίων.

Η χρηματιστηριακή αξία της Apple είναι τώρα μεγαλύτερη από τη συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση των Exxon Mobil, Procter & Gamble και AT&T και αποτελεί το 4% του S&P 500.

 

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα